Πολιτική|23.04.2020 19:39

ΣΥΡΙΖΑ: Πιέσεις στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των προγραμμάτων voucher

Βούλα Κεχαγιά

Πιέσεις στην κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για την διαχείριση του προγράμματος με τα voucher σε επιστήμονες συνεχίζει να ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι πρόκειται για ένα «καραμπινάτο σκάνδαλο» για την εξυπηρέτηση κολλητών και ημέτερων.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συντηρήσει ψηλά στην ατζέντα του το ζήτημα με τα ΚΕΚ και τις ψηφιακές πλατφόρμες μέσω των οποίων επρόκειτο να γίνουν τα μαθήματα και μάλιστα επιμένει να ζητά από το Μέγαρο Μαξίμου να διευκρινίσει εάν ο πρωθυπουργός ήταν γνώστης του σχεδιασμού για την υλοποίηση της τηλεκατάρτισης ή αφορούσε πρωτοβουλία του υπουργού Γιάννη Βρούτση.

Όπως και να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο κάδρο αυτής της «σκανδαλώδους υπόθεσης» τον Κ. Μητσοτάκη θεωρώντας πως ακόμη κι αν δεν γνώριζε τις πρωτοβουλίες του υπουργού, όφειλε να τον απομακρύνει από την κυβέρνηση διαπιστώνοντας ότι έγιναν παρατυπίες στην διαχείριση των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης.

«Κάθε ώρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης καθίσταται κύριος υπεύθυνος για την υπόθεση των 80 εκ. ευρώ για την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων κι αυτό γιατί κρατά στην θέση του τον κ. Βρούτση μετά το φιάσκο και χωρίς να έχει υπάρξει διάψευση για την οικογενειακή σχέση της συνεργάτιδας του υπουργού με συγκεκριμένο ΚΕΚ» δήλωσε ο τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Το θέμα θα έρθει και στη Βουλή και μάλιστα αυτή είναι η σχετική οδηγία του Αλέξη Τσίπρα προς τους τομεάρχες του κόμματός του , δηλαδή να ασκηθεί κοινοβουλευτικός έλεγχος ούτως ώστε οι εμπλεκόμενοι υπουργοί να δώσουν εξηγήσεις για τα προγράμματα που αποσύρθηκαν έπειτα από την δημόσια κατακραυγή της κοινωνίας και των ίδιων των επιστημόνων.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει προϊδεάσει ότι θα επανακαταθέσει την επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης και μάλιστα θα επαναφέρει την ερώτηση προσθέτοντας και νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για συγγενικές σχέσεις συνεργατών του υπουργού με πρόσωπα που συνδέθηκαν με την ανάληψη των προγραμμάτων.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να μάθει από την κυβέρνηση εάν θα επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία τα περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για «ημέτερους και κολλητούς» επιμένοντας πως οι επιστήμονες θα πρέπει να ενισχυθούν με 800 ευρώ και όχι με 600 που αποφάσισαν οι κυβερνώντες.

κυβέρνησητηλεκατάρτισηΣΥΡΙΖΑvoucher