Πολιτική|13.12.2018 20:25

Τσακαλώτος: Τι θα διέθετε η ΝΔ για τον κοινωνικό προϋπολογισμό;

Κατερίνα Τζαβάρα

Ακριβή… λογαριασμό για όσα λέει ότι θα περιελάμβανε στον δικό της κοινωνικό προϋπολογισμό ζήτησε από τη ΝΔ ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, που δεν έχασε την ευκαιρία να παρέμβει επανειλημμένως στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Απευθυνόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να του προσδιορίσουν το ακριβές ποσό που θα ήθελε ως κυβέρνηση να ξοδέψει το 2019, σχολιάζοντας μάλιστα πως δεν καλύφθηκε από τον κ. Σταϊκούρα που τον παρέπεμψε στα δημοσιευμένα στοιχεία της πρότασης του κόμματός του.

«Θέλω να ακούσω την απάντηση στη Βουλή για να μπορώ να κάνω και την ομιλία μου. Να μη μου λέτε μετά ότι βρήκα τον λάθος αριθμό. Ρωτάω, νομίζω, ευγενικά. Το 2019 πόσο νομίζετε ότι θα έπρεπε να ξοδέψουμε; Πάνω από τα 920 εκατομμύρια που έχουμε προβλέψει να ξοδέψουμε εμείς; Νομίζω είναι μια εύλογη ερώτηση, όταν έχουμε αντιπαράθεση για τον δικό μας προϋπολογισμό. Να ξέρουμε, ξοδεύουμε λίγα; Ξοδεύουμε πολλά; Ποιος είναι αυτός ο αριθμός; Δεν νομίζω ότι ζητάω πολλά», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε απαντήσεις από τη ΝΔ και για τα αντίμετρα.

Στον υπουργό Οικονομικών απάντησε ο Νίκος Δένδιας λέγοντας πως υπάρχει συνολική πρόταση η οποία έχει κατατεθεί. «Αν ο υπουργός Οικονομικών έχει την εντύπωση ότι εδώ πρόκειται για ένα είδος φροντιστηρίου στο οποίο μπορεί να ρωτάει τον καθένα ομιλητή, "τον 3ο μήνα του 4ου χρόνου της 5ης διακυβέρνησης της ΝΔ, πόσα χρήματα θα πάρετε από τον ΦΠΑ και πόσα θα χαλάσετε για τις συντάξεις, και πες μου αμέσως τώρα" αυτό δεν συνιστά σοβαρότητα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημειώνοντας πως ο υπουργός θα λάβει απαντήσεις.

ΒουλήπροϋπολογισμόςΕυκλείδης Τσακαλώτος