Πολιτική|24.04.2020 21:16

Συναγερμός στο Μαξίμου για τα κρούσματα στην κλινική - Οι σκέψεις της κυβέρνησης

Newsroom

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί το κυβερνητικό επιτελείο ύστερα από όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι. Μάλιστα υπάρχουν πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια όσο και με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό συντάκτη του Open TV και του Έθνους Σπύρο Μουρελάτο πριν από την απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Σωτήρη Τσιόδρα για να έχει συνολικότερη εικόνα της κατάστασης. 

Πάντως από τα μέχρις στιγμής δεδομένα δεν ανατρέπεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, καθώς όλα όσα συνέβησαν στο Περιστέρι συμπίπτουν με την ημερομηνία εξόδου από τα μέτρα. Παράλληλα, εδώ και αρκετή ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, καθώς συζητούν για το πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία. 

Πολύ κρίσιμες είναι οι αυριανές τηλεδιασκέψεις τόσο με τον Βασίλη Κικίλια όσο και με τους στενούς του συνεργάτες. Βασική επιδίωξη του Μαξίμου είναι από τις 11 Μαΐου μέχρι και τον Ιούνιο να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης.

Βασίλης ΚικίλιαςΚορονοϊόςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣωτήρης Τσιόδρας