Πολιτική|24.04.2020 22:28

ΣΥΡΙΖΑ: Να ξεκινήσει από τη Βουλή η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων

Newsroom

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να ξεκινήσει από τη Βουλή η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, η αξιωματική αντιπολίτευση έθιξε το θέμα αυτό στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων.

Εκεί υποστηρίχτηκε ότι ο περιορισμός στη λειτουργία του Κοινοβουλίου και άρα της ομαλής λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, δεν μπορεί να συνεχιστεί, «απλώς και μόνο για να εξυπηρετούνται οι κυβερνητικοί τακτικισμοί μέσω ΠΝΠ ή κατάθεσης κορυφαίων νομοσχεδίων και να παραμένουν σε αναστολή τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης», όπως τόνισαν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η Ολομέλεια να συνεδριάζει με τουλάχιστον 75 μέλη τα οποία απαιτούν οι αποφάσεις να λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων που δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το ένα τέταρτο του όλου αριθμού των βουλευτών. Επίσης, οι Επιτροπές να συνεδριάζουν μέσω τηλεδιασκέψεων με πλήρη σύνθεση.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή σε βολικό για αυτήν πλαίσιο και με την κοινωνία σε καραντίνα, κορυφαία νομοσχέδια «όπως αυτό που δίνει χαριστική βολή στο Περιβάλλον και το αναχρονιστικό Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία -την ώρα που το υπουργείο Παιδείας δεν είναι σε θέση να προγραμματίσει ακόμα και τις Πανελλήνιες- δεν μπορεί και δεν γίνεται δεκτό», όπως δηλώνει η Κουμουνδούρου.

Δείτε το ρεπορτάζ του Open Tv

απαγόρευση κυκλοφορίαςΣΥΡΙΖΑΒουλή