Πολιτική|14.12.2018 08:44

Το Ποτάμι: Υπερψηφίζει τη Συµφωνία των Πρεσπών

Newsroom

Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας και του Πολιτικού Συµβουλίου του Ποταµιού, παρά τις αντικρουόµενες απόψεις, τελικά άπαντες επαναβεβαίωσαν τη «γραµµή» ότι το Ποτάµι τάσσεται υπέρ της λύσης.

Στη σχετική ανακοίνωση, η Σεβαστουπόλεως έσπευσε και πάλι να βάλει «αστερίσκους», σηµειώνοντας ότι «αναµένει τις ακριβείς διατυπώσεις των συνταγµατικών τροποποιήσεων που θα ψηφίσει η Βουλή της ΠΓ∆ΔΜ, όπου θα φανεί ο βαθµός προσαρµογής των γειτόνων µας στη νέα πραγµατικότητα».

Οπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, «σύντοµα οι Ελληνες θα κληθούµε να πάρουµε µια σηµαντική απόφαση που δεν είναι εύκολη». Και προσέθεσε: «Η απόφασή µας θα πρέπει να είναι σε συνάρτηση µε το πατριωτικό συµφέρον, και όχι µε τα επιµέρους κοµµατικά συµφέροντα. Η ασφάλεια, η σταθερότητα, η ανάπτυξη της περιοχής είναι άρρηκτα δεµένες µε την ευρωπαϊκή πορεία των Βαλκανίων, και αυτή είναι η πυξίδα για τις αποφάσεις του Ποταµιού».

Υπέρ της συµφωνίας θα ψηφίσει σίγουρα ο Σπύρος Δανέλλης, ενώ πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Ποταµιού, οι Θεοδωράκης και Μαυρωτάς, έχουν χαρακτηρίσει θετική τη συµφωνία, αλλά διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις. Θετικά αντιµετωπίζει τη συµφωνία ο Σπύρος Λυκούδης. Αντιθέτως θα την καταψηφίσουν οι Αµυράς και Ψαριανός.

Το Ποτάμι