Πολιτική|14.12.2018 08:48

ΚΙΝΑΛ: Διµέτωπος αγώνας µε φόντο τις κάλπες

Newsroom

Μπορεί η πρόεδρος του Κινήµατος Αλλαγής να αποφεύγει να µπει στο ίδιο «κάδρο» των καθηµερινών συγκρούσεων µεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο το επιτελείο της επισηµαίνει ότι η κυρία Γεννηµατά σκοπεύει να ακονίσει την επιθετική της ρητορική προς την κυβέρνηση και το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης – πιστεύει άλλωστε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενδέχεται να τραβήξει το χαρτί του εκλογικού αιφνιδιασµού κατά τους πρώτους µήνες του νέου χρόνου. ∆είγµα γραφής του διµέτωπου που ξεκινά η κυρία Γεννηµατά είναι αναµφίβολα η χθεσινή της δήλωση µε αφορµή τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα, µετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ.

«Ο πρωθυπουργός υπέγραψε µία συµφωνία που βλάπτει τα εθνικά συµφέροντα και αυτό αποτυπώνεται καθηµερινά» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα για το «γράµµα και το πνεύµα» της Συµφωνίας των Πρεσπών, ενώ αναφερόµενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που υποστήριξε από το βήµα της Βουλής ότι ο κ. Τσίπρας έδωσε το «Μακεδονικό» για να πάρει τις µη περικοπές στις συντάξεις, υπογράµµισε µε δηκτικό ύφος: «Ο επίδοξος πρωθυπουργός δεν δίστασε να διασύρει την εικόνα της χώρας διεθνώς, παίζοντας µε το εθνικό θέµα. Θα µας βρουν απέναντι σε αυτόν τον κατήφορο. Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει ούτε στον έναν ούτε στον άλλον να παίξουν στα ζάρια την τύχη της πατρίδας µας».

Βολές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηµατά για τη στάση τους στο «Μακεδονικό»

Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιµούν ότι µε την οµιλία της στην κεντρική Πολιτική Επιτροπή, την Κυριακή, η Φώφη Γεννηµατά θα αποσαφηνίσει πλήρως τη «γραµµή» του κόµµατος απέναντι στο σκηνικό της άγριας πόλωσης. Θεωρούν ότι, αντιθέτως µε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν∆ που έχουν πολλούς λόγους να σχεδιάζουν «κοκοροµαχίες» για τους πολιτικούς τους αρχηγούς, η Φώφη Γεννηµατά πρέπει να επιµείνει στο προφίλ του χρήσιµου παίκτη. Γι’ αυτό και εφεξής ναι µεν δεν θα... ρίχνει λουλούδια για να απαντήσει στις επιθέσεις της κυβέρνησης και της Ν∆ -που ποντάρουν αναµφισβήτητα στον χώρο της Κεντροαριστεράς- αλλά θα εστιάσει στην ανάλυση των εγγυήσεων που προσφέρει το προοδευτικό µοντέλο διακυβέρνησης για την επόµενη µέρα.

Μετά δε την απεύθυνση στο εσωκοµµατικό ακροατήριο της Κεντρικής Επιτροπής η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ετοιµάζει τη δική της «καταιγίδα» επιθέσεων από το βήµα της Ολοµέλειας, µε αφορµή την ψήφιση του προϋπολογισµού.

Οσον αφορά στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και το κλείσιµο των εκκρεµοτήτων σε «δύσκολες» περιοχές, η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι την Κυριακή θα ανακοινωθούν οι περισσότερες λίστες µε τους υποψηφίους στις βουλευτικές εκλογές. Ανοιχτή θα παραµείνει βέβαια η λίστα µε τα κορυφαία στελέχη, καθώς η κυρία Γεννηµατά έχει επιλέξει να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις κοντά στην προκήρυξη των εκλογών...

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛ