Πολιτική|14.12.2018 20:07

Τοσουνίδης στο OPEN: Μόλις η Συμφωνία έρθει στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν

Newsroom

«Οι ΑΝΕΛ δεν φεύγουν ποτέ από τις ευθύνες τους. Είχαμε δεσμευτεί για συγκεκριμένα πράγματα», τόνισε στο κεντρικό δελτίο του OPEN TV και την Έλλη Στάη ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θοδωρής Τοσουνίδης. Αναφερόμενος στην επίμαχη Συμφωνία των Πρεσπών και το αν θα αποχωρήσουν και πότε οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Η συμφωνία θα πρέπει να πάρει το δρόμο προς την ελληνική Βουλή. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ότι από τη στιγμή που θα φτάσει προς κύρωση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν και δεν μπορούν να μιλάμε για συμφωνίες». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης φέρεται να ρώτησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ποια στάση θα κρατήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αν η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Τότε, ο ίδιος απάντησε: «Δεν χρειάζεται να αναζητούμε απαντήσεις στις διαδώσεις. Αν με οποιοδήποτε άμεσο ή έμμεσο τρόπο η ψήφος εμπιστοσύνης αφορά στη Συμφωνία, δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης». Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο αρκετά μέλη των ΑΝΕΛ να ψηφίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τοσουνίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «H κυρία Κουντουρά δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών». 

Σχετικά με τις δηλώσεις του ίδιου στο Contra για το ότι ο Τέρενς Κουίκ έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, ο ίδιος απάντησε: «Είμαστε πολύ ξεκάθαροι και είμαι πολύ ξεκαθάρος στην κουβέντα μου. Έχουμε ευθύνη σε ανθρώπους και σε έναν ολόκληρο λαό. Ενώ δεν έχουν παρθεί πειθαρχικά μέτρα, θα πρέπει ο κ. Κουίκ να αποφασίσει αν θα παραμέινει με τους ΑΝΕΛ. Είναι ζήτημα ευθύνης του καθενός από εμάς». 

ΑΝΕΛΣυμφωνία των ΠρεσπώνΘοδωρής Τοσουνίδης