Πολιτική|09.05.2020 17:22

Marfin: Το λάθος μήνυμα σε λάθος τάιμινγκ του προέδρου της ΟΝΝΕΔ

Newsroom

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην οδό Σταδίου, στο κτίριο στο οποίο το 2010 έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, εργαζόμενοι στην τράπεζα Marfin, από την πυρκαγιά που προκάλεσαν άγνωστοι πετώντας βόμβες μολότοφ.

Παρόντες στην τελετή για την τοποθέτηση επιτοίχιας πλάκας -έπειτα από πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη- ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, συγγενείς των θυμάτων, αλλά και αρκετοί από τους επιζώντες.

Για ξεκάθαρο συμβολισμό της σημερινής τελετής έκανε λόγο από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ποτέ ξανά να μην πέσει η χώρα θύμα του τυφλού μίσους και της βίας που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ιδεολογικά, από όπου και αν προέρχεται».

Λίγο αργότερα από τη στιγμή ο πρωθυπουργός τασσόταν κατά του τυφλού μίσους και του διχασμού, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, επέλεγε να κάνει τη συγκεκριμένη ανάρτηση στο facebook, περνώντας το λάθος μήνυμα, σε ένα εντελώς λανθασμένο τάιμινγκ. Κυρίως η φράση του «την Ιστορία τη γράφουν οι παρόντες» αποτελεί την επιτομή ενός διχαστικού λόγου, πέρα από την ανθρώπινη λογική.

«Την Ιστορία τη γράφουν οι παρόντες.

Δέκα χρόνια μετά, η πολιτεία αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της Μαρφίν, στα θύματα του τυφλού μίσους.

Ευχή και χρέος όλων μας: Ποτέ ξανά.

Παύλος Μαρινάκης»

Marfinπρόεδρος ΟΝΝΕΔΠαύλος Μαρινάκης