Πολιτική|11.05.2020 14:31

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να αφουγκραστεί την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων

Βούλα Κεχαγιά

Στην συνεδρίαση του οργάνου που για πρώτη φορά μετά την πανδημία συνεδριάζει δια ζώσης-με τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης λέγοντας ότι «τα πράγματα κάθε μέρα θα γίνονται και πιο δύσκολα», τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα ασκήσει πιέσεις στον κ. Μητσοτάκη ώστε να αφουγκραστεί την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «εύκολες απαντήσεις δεν υπάρχουν» ωστόσο όπως παρατήρησε υπάρχουν πολιτικές με εντελώς αντίθετο πρόσημο συγκριτικά με αυτές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Είπε, ότι αυτές αφορούν πρωτοβουλίες και δημόσιες πολιτικές για την στήριξη της κοινωνίας, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή από την άλλη πολιτικές που αξιοποιούν την κρίση ως ευκαιρία για αναδιάρθρωση της οικονομίας και διάλυση της εργασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες θα επικαιροποιήσει το πρόγραμμά του για την «επόμενη μέρα» και θα πιέσει και την κυβέρνηση ώστε να συνειδητοποιήσει πως η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η ανεργία, καθώς «σε πέντε μόλις μήνες κινδυνεύει να χαθεί ό,τι καταφέραμε σε πέντε χρόνια για τη μείωσή της».

Κατά τις πληροφορίες θα αναπτυχθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά και δεν αποκλείεται να συζητηθεί και η συνδρομή των άλλων προοδευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑΚορονοϊόςΑλέξης Τσίπραςανεργία