Πολιτική|20.05.2020 17:34

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για λαθροχειρία ΝΔ - ΚΙΝΑΛ στην ψηφοφορία για τον Παπαγγελόπουλο

Βούλα Κεχαγιά

Λαθροχειρία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στην διάρκεια της ψηφοφορίας για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου, η οποία μάλιστα μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Βουλής, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκ τούτου ζητάει από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου να κρίνει την εκλογική διαδικασία άκυρη προστατεύοντας το κύρος του κοινοβουλίου και των δημοκρατικών διαδικασιών.

Με επιστολή της προς τον Κωνσταντίνο Τασούλα η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη αναφέρεται στην παραβίαση της διαδικασίας της μυστικής ψηφοφορίας και του ανοίγματος της κάλπης για να γίνει «διόρθωση» ψήφου η οποία επρόκειτο να χαρακτηριστεί ως άκυρη καθώς δεν είχε τοποθετηθεί σε φάκελο, όπως και οι υπόλοιπες.

Η κ. Γεροβασίλη θέτει τον Πρόεδρο της Βουλής ενώπιον των ευθυνών του λέγοντας πως μπροστά στα μάτια του ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής και αντιπρόεδρος της Προανακριτικής κ Υψηλάντης άνοιξε την κάλπη, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία της ψηφοφορίας και αφαίρεσε ένα ψηφοδέλτιο!

Λίγο νωρίτερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ως γνωστόν δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία , αλλά και οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες είδαν έκπληκτοι από την  live μετάδοση της διαδικασίας την αναστάτωση που προκλήθηκε στους παρόντες βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ από το γεγονός πως ο γαλάζιος βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης έριξε στην κάλπη ψηφοφέλτιο χωρίς να το έχει βάλει σε φάκελο. Υπό κανονικές συνθήκες αυτό το ψηφοδέλτιο επρόκειτο να ληφθεί ως άκυρο στην καταμέτρηση.

Όσοι παρακολουθούσαν ζωντανά, έμειναν έκπληκτοι ακούγοντας τους διαλόγους μεταξύ των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής που ακολούθησαν, διάλογοι που είναι καταγεγραμμένοι στο σχετικό βίντεο. Το μέλος της επιτροπής και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αρβανιτίδης παρενέβη σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη με μία αφοπλιστική φράση παρενέβη λέγοντας : «δεν θα το καταλάβουν». Για να συμπληρώσει ο έτερος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου: «Δεν βγήκε φωτογραφία ότι ψήφισε». Όλα αυτά ενώ το σκηνικό μεταδιδόταν με εικόνα και ήχο από το κανάλι της Βουλής και το οποίο σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν «κοινοβουλευτικό έγκλημα»

«Δυστυχώς η παρουσία σας δεν απέτρεψε τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής να συνεχίσουν την -άκυρη πλέον- εκλογική διαδικασία σαν να μην συμβαίνει τίποτα» αναφέρει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή της προς τον κ. Τασούλα, ζητώντας από τον Πρόεδρο «να προστατεύσετε το κύρος του κοινοβουλίου και των δημοκρατικών διαδικασιών, έστω και τώρα».

ΒουλήΚΙΝΑΛΔημήτρης ΠαπαγγελόπουλοςΣΥΡΙΖΑΝέα Δημοκρατία