Πολιτική|16.12.2018 15:43

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αφήνω τον Τσίπρα να βυθιστεί στον βάλτο του

Newsroom

Μήνυμα ενότητας της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του με την οποία «έκλεισε» τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου της «γαλάζιας» παράταξης. Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Μάλιστα, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τόνισε: «Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ έκανε λόγο για θλίψη και μιζέρια σχολιάζοντας την «αντισυγκέντρωση» που έστησε ο Αλ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. «Από τη μια ένα ανοιχτό συνέδριο και από την άλλη μια αστυνομοκρατούμενη κλειστή εκδήλωση όπου οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους κομματικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα, μπορεί καλύτερα. Μπορούμε να πάμε τη χώρα σε ένα πραγματικά καλύτερο μέλλον», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι ο Αλ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του «πάγωσαν τις επενδύσεις στη χώρα» και αύξησαν τις δαπάνες της μισθοδοσίας. «Η Μάνδρα, το Μάτι, η εγκληματικότητα στις γειτονιές, η ταλαιπωρία του πολίτη, η γραφειοκρατία αποτελούν τον καθρέφτη του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας: «Χρωστάμε στις οικογένειές των θυμάτων να μάθουμε την αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες», στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα: «Ποτέ ξανά δεν θα ζήσουμε τέτοια τραγωδία». 

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ

«Η μεγαλύτερη ζημιά που κάνει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είναι η συνειδητή υπονόμευση που έκαναν τη χώρα σπουδαία, όπως η εργατικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Και συμπλήρωσε: «Δεν θέλουμε μια κοινωνία φοβισμένη και σκυφτή. Θέλουμε μια Ελλάδα που να κοιτάζει μακριά. Μπορούμε να ενώσουμε τους Έλληνες για την αναγέννηση της Ελλάδας. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα, μπορεί καλύτερα. Μπορούμε να πάμε τη χώρα σε ένα πραγματικά καλύτερο μέλλον». Παράλληλα, είπε: «Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το τιμόνι της χώρας με πυξίδα το μέλλον. Είμαστε έτοιμοι με την ψήφο των πολλών να κυβερνήσουμε. Η Ελλάδα θα πάει, επιτέλους, μπροστά».  Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε θα παραμείνει στη θέση του γενικού γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας ο Λευτέρης Αυγενάκης μέχρι και τις εκλογές.  

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

«Στις αρχές του επόμενου έτους», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, «θα αρχίσουμε να ανακοινώνουμε και τα ψηφοδέλτια για τη μάχη των εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Υποχρεώση μας είναι αυτά να αποτελούνται από συνδυασμό έμπειρων και νέων στελεχών. Τιμούμε τα παλαιά στελέχη. Τιμούμε, όμως, και τα νέα στελέχη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Και συμπλήρωσε:  «Θα ξεκινήσουμε από τις 10 Ιανουαρίου, οπότε συμπληρώνονται και τρία χρόνια από την εκλογή μου στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Θα αρχίσουμε να ανακοινώνουμε νέα στελέχη που θα πολιτευθούν για πρώτη φορά με την παράταξή μας. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι νέοι στην πολιτική. Στόχος μας να περάσουμε το μήνυμα της ελπίδας και της συμμετοχής σε όσους θέλουν να πολιτευθούν μαζί μας». 

Ο Β. Μεϊμαράκης επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου 

Από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στις επερχόμενες ευρωεκλογές. 

Νωρίτερα, μιλώντας στους συνέδρους, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα ότι η ΝΔ είναι εδώ, παρούσα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να πάει η χώρα μπροστά. Ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που του έκανε να τον ορίσει πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, επισημαίνοντας πως «το σπίτι μας είναι αυτό, αυτό το αγαπάμε και στις καλύτερες οικογένειες υπάρχουν διαφορές, αλλά και πάλι μαζί είμαστε εδώ».

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, του είπε πως με το συνέδριο αναβαθμίζεται και πάλι, προσθέτοντας πως στο επόμενο συνέδριο ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει ως πρωθυπουργός. Ο Βαγγέλης Μειμαράκης κάλεσε και όλα τα στελέχη που θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κινηθούν σε κλίμα ενότητας.

Μαριέττα Γιαννάκου: Ο Κυριάκος έχει δύναμη

Η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ, τόνισε πως είμαστε σε μια εποχή με αβέβαιο μέλλον και πως μόνη μας ελπίδα είναι ότι είμαστε στην Ευρώπη.

«Η παράταξή μας βάζει τα εθνικά συμφέροντα πάνω απ' όλα», δήλωσε η κυρία Γιαννάκου

«Έχουμε ταυτίσει το μέλλον μας με την Ευρώπη. Και η Γερμανία δεν είναι τίποτα σπουδαίο χωρίς αυτό τον περίγυρο», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Η παράταξη μας μέσω της ιδρυτικής της διακήρυξης είναι κόμμα με λαϊκό και φιλελεύθερο χαρακτήρα. Η παράταξη μας είναι εθνική, γιατί βάζει πάνω από τα συμφέροντα του κόμματος τα εθνικά συμφέροντα. Αυτές οι τρεις αρχές είναι ζωντανές στο δικό μας χώρο. Γι' αυτό δεν καταστράφηκε το κόμμα μας από την οικονομική κρίση».

Η κυρία Γιαννάκου συμπλήρωσε: «Συνήθως δεν κολακεύω αρχηγούς, αλλά ο Κυριάκος έχει δύναμη, χαρακτήρα, γνώση όλων των θεμάτων και είναι η ηγεσία που μας χρειάζεται σήμερα.

Τόνισε επίσης ότι έχει σημασία η ενότητα γιατί, όπως είπε, μόνο όλοι μαζί μπορούμε. «Σας καλώ με την ιδιότητα του ιδρυτικού μέλους της ΟΝΝΕΔ να προχωρήσουμε μαζί αυτό το δρόμο. Να εφαρμόσουμε όσα έχουμε υποσχεθεί. Να στηρίξουμε την ηγεσία και να αλλάξουμε τα πράγματα. Να αλλάξουμε το μέλλον του τόπου. Να βάλουμε την πατρίδα μας στη θέση που της αξίζει στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ζήτω η ΝΔ», κατέληξε στην ομιλία της η πρώην υπουργός.

Αδ. Γεωργιάδης: Αν αποτύχει ο Κυριάκος, θα αποτύχει η Ελλάδα

Τις δυσκολίες και τις προοπτικές της επόμενης ημέρας των εκλογών σκιαγράφησε στην ομιλία του στο Συνέδριο της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. Ξεκίνησε αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά: «Είναι προνόμιο που μιλώ ενώπιον του πρωθυπουργού που κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ και την παράταξη όρθια, όταν οι θύελλες του λαϊκισμού σάρωναν τη χώρα, και του επόμενου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα κάνει την Ελλάδα όπως την αξίζουμε».Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση είπε: «Δεν μας αξίζει η Ελλάδα που είδαμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη όπου οι κλούβες των ΜΑΤ έκαναν προσαγωγές για να μην διαδηλώσουν για τη Μακεδονία. Τα χρόνια που μεσολάβησαν από τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν έχουμε κάνει και λίγα σαν παράταξη. Τότε πολλοί πίστευαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έμενε πρωθυπουργός για οκταετία και ότι η δική μας παράταξη θα διασπαστεί. Σήμερα και μετά από μία εκλογή από τη βάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις δημοσκοπήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται σε όλους τους δείκτες και η ΝΔ όχι μόνο δεν διασπάστηκε, αλλά προηγείται στην παράσταση νίκης με 50 μονάδες».

«Δεν μας αξίζει η Ελλάδα που είδαμε στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

Και αυτό, υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, «γιατί άντεξε στα χαλκεία του κυβερνώντος κόμματος για την υπόθεση της Novartis και κράτησε όρθια την παράταξη και το φρόνημα στο θέμα της Μακεδονίας». Νόμισε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Γεωργιάδης, ότι θα διαλύσει τη ΝΔ και τελικά διέλυσε τους ΑΝΕΛ. Γιατί η Μακεδονία δεν θα ξεχάσει, συμπλήρωσε. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που μπορεί και λέει ψέματα ταχύτερα και από τη σκιά του», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ειδική αναφορά έκανε στο δημογραφικό πρόβλημα: Η πρόταση για τα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα είναι η πιο σημαντική που ακούστηκε στο Συνέδριο, είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «η διαφορά μας με την Αριστερά είναι ότι εμείς πιστεύουμε στο έθνος και θέλουμε το έθνος των Ελλήνων που υπάρχει 2000 χρόνια να συνεχίσει και στο μέλλον. Η Αριστερά νομίζει ότι το δημογραφικό θα ληφθεί με την είσοδο των μεταναστών. Όμως η Ελλάδα δεν είναι πληθυσμός, είναι έθνος, είναι λαός με ιστορία και θα τον υπερασπιστούμε». Αναφέρθηκε επίσης και στη θρησκευτική ταυτότητα των Ελλήνων, λέγοντας ότι είμαστε Χριστιανοί και δεν το κρύβουμε, και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει όταν αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα δίχως ενοχές. Η Ελλάδα είναι σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του και προέβλεψε ότι η πρωθυπουργία Μητσοτάκη θα είναι δύσκολη πρωθυπουργία «γιατί ο κ. Τσίπρας έκανε τα πάντα για να υποθηκεύσει το μέλλον μας», συμπλήρωσε. «Δικό μας χρέος είναι χωρίς γκρίνιες και προτάσσοντας το εμείς και την παράταξη να δώσουμε τον αγώνα των εκλογών που έρχονται για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, με μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική και ευρωπαϊκή που θα μπορέσει να δώσει στη χώρα αυτό που χρειάζεται» σημείωσε.

Απευθύνθηκε στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως «αν εσείς αποτύχετε, η Ελλάδα θα έχει αποτύχει», και έκλεισε απευθύνοντας «προσωπική ευχαριστία στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που κράτησε σε δύσκολη ώρα την παράταξη όρθια και θα του το αναγνωρίσει η ιστορία».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης Τσίπρας