Πολιτική|17.12.2018 15:33

Γαβρόγλου: Προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών και κατάργηση Πανελλαδικών

Κατερίνα Τζαβάρα

Αναβάθμιση του απολυτηρίου Λυκείου, προσλήψεις εκπαιδευτικών και εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις, προανήγγειλε –όχι για πρώτη φορά- ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, χαρακτηρίζοντας την τρίτη Λυκείου «τάξη φάντασμα».

Ο κ. Γαβρόγλου μιλώντας το πρωί στη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 τόνισε: «Είμαστε κοντά να νομοθετήσουμε την τρίτη Λυκείου που είναι τάξη φάντασμα. Είμαστε μια χώρα χωρίς τρίτη Λυκείου και την ευθύνη έχει συνολικά η κοινωνία και όχι οι εκπαιδευτικοί. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το απολυτήριο Λυκείου να έχουμε λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες και πρόσβαση στα πανεπιστήμια με μόνο το απολυτήριο».

Ταυτόχρονα ο υπουργός αναφέρθηκε και σε σχέδιο προσλήψεων στο χώρο της Παιδείας, προσδιορίζοντας ότι μέσα στην επόμενη τριετία επίκεινται προσλήψεις 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών. «Δεν μπορούμε να ξεχνάμε την επιταγή για αξιοκρατία και ισότιμη πρόσβαση στο επάγγελμα χωρίς να παραγνωρίζεται η προϋπηρεσία. Όμως δεν θα υπακούσουμε στους λαϊκισμούς της επετηρίδας» είπε.

Κώστας ΓαβρόγλουΛύκειοπανεπιστήμιο