Πολιτική|03.06.2020 15:16

Novartis: Έδωσαν εξηγήσεις ως ύποπτοι Τουλουπάκη, Ντζούρας και Μανώλης

Σοφία Σπίγγου

Το κατώφλι των δυο αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου που διενεργούν έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς τις Novartis πέρασαν η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης. Οι τρεις εισαγγελείς κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες μέσω των πολυσέλιδων υπομνημάτων και εγγράφων που κατέθεσαν στους αντιεισαγγελείς Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκης.

Τα αδικήματα για τα οποία εξετάζονται είναι, μεταξύ άλλων, αυτά της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης, ενώ πρότειναν και μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι ήδη εξετάστηκαν. Οι δυο αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου αναμένεται να μελετήσουν το σύνολο των στοιχείων, αλλά πιθανότατα η έρευνα θα συνεχιστεί καθώς άνοιξε ένας νέος κύκλος ερευνών μετά τα απόρρητα έγγραφα του FBI που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να κληθεί εκ νέου ενώπιον των δυο αντιεισαγγελέων ο κ. Αγγελής αλλά και οι τρεις υπό έρευνα εισαγγελείς για να λάβουν γνώση και αυτών των εγγράφων και να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις. Σημειώνεται ότι τα μέχρι σήμερα έγγραφα διαβιβάστηκαν από τους δύο αντεισαγγελείς στην Προανακριτική της Βουλής, στην οποία ταυτόχρονα υπέβαλαν αίτημα για διαβίβαση των στοιχείων που έχουν συλλέξει από την δική της έρευνα. 

Άρειος ΠάγοςNovartisΕλένη Τουλουπάκη