Πολιτική|17.12.2018 16:04

Με διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο μεταναστευτικής πολιτικής

Κατερίνα Τζαβάρα

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η διαδικασία του κατεπείγοντος για το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής «Επείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής», που συζητείται σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η διαδικασία του κατεπείγοντος και για το έτερο νομοσχέδιο που εισήχθη σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου (ο τίτλος του είναι: «Επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Κύρωση της από 20.11.2018 Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των εταιρειών ENERGEAN OIL AND GAS – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ και ΚΑΒΑΛΑ OIL ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με την οποία τροποποιείται η από 23.11.1999 Σύμβαση για την εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΚΑΒΑΛΑ OIL ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που κυρώθηκε με το ν.2779/1999 (Α΄ 296) και άλλες διατάξεις»). Και για τα δύο νομοσχέδια έντονες ήταν οι ενστάσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, αποδίδοντας το κατεπείγον της διαδικασίας σε έλλειψη σωστού προγραμματισμού από πλευράς της κυβέρνησης.

Μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις ακούστηκαν βαριές εκφράσεις από αντιπολιτευόμενους βουλευτές για «ομολογία ύψιστης ανικανότητας» της κυβέρνησης, οριακές ημερομηνίες και υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Η συζήτηση πάντως προχωρά κανονικά στις Επιτροπές, παράλληλα με τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2019 στην Ολομέλεια.

νομοσχέδιο