Πολιτική|18.12.2018 10:32

Γυναίκες κατά Πατούλη

Αντώνης Γκιόκας

Λογικά όχι, όµως το κατάφερε ο Γιώργος Πατούλης µε την εµφάνισή του στη σιωπηρή συγκέντρωση διαµαρτυρίας του Πολιτικού Συνδέσµου Γυναικών, που πραγµατοποιήθηκε στη µνήµη της δολοφονηθείσας Ελένης Τοπαλούδη και ενάντια στις γυναικοκτονίες.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αρκετές βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, ανάµεσά τους η Αννέτα Καββαδία, η Θεοδώρα Τζάκρη και η Χαρά Καφαντάρη, η γενική γραµµατέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα, η συντονίστρια του τµήµατος Φεµινιστικής Πολιτικής του κυβερνώντος κόµµατος Αγγελική Παπάζογλου, αλλά και αντιπροσωπείες από τα υπόλοιπα κόµµατα της Βουλής, µε τη Σοφία Βούλτεψη να εκπροσωπεί τη ΝΔ.

Κάποια στιγµή εµφανίστηκε και ο Πατούλης, που µε ύφος τοπικού κοµµατάρχη ξεκίνησε τις χαιρετούρες, µη σεβόµενος -κατά τις παρευρισκόµενες στην εκδήλωση- το σιωπηρό ύφος της διαµαρτυρίας.

Αποτέλεσµα αυτής της κίνησής του ήταν να αποχωρήσουν οι συριζαίες, διαµαρτυρόµενες για την προσπάθεια -πάντα κατά τις ίδιες- του Πατούλη να καπηλευτεί την εκδήλωση.

Μάλιστα, η ενόχλησή τους έγινε ακόµα µεγαλύτερη διότι κατηγορούν τον Πατούλη ως υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν λειτουργεί πλέον στην Κεντρική Ενωση ∆ήµων Ελλάδας -και εκεί είναι πρόεδρος- Γραφείο Ισότητας, καταλογίζοντάς του απροθυµία στο να βρει κονδύλια µετά τη λήξη του ευρωπαϊκού προγράµµατος που το χρηµατοδοτούσε.

Ελένη ΤοπαλούδηΓιώργος Πατούλης