Πολιτική|16.06.2020 21:23

ΣΥΡΙΖΑ: Εξωστρέφεια και σαφήνεια ζητεί ο Αλέξης Τσίπρας

Βούλα Κεχαγιά

Η εξωστρέφεια ήταν το μεγάλο ζητούμενο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητάει με σαφήνεια από τα στελέχη του να αφήσουν πίσω τους τις επιμέρους εσωκομματικές διαφορές και να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην επανεκκίνηση των διαδικασιών της διεύρυνσης . Στο πλαίσιο μάλιστα αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι θα υπάρξει ανανέωση προσώπων και διαδικασιών.

Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν πρέπει να συντηρείται η εικόνα πως υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στον πρόεδρο και τον γραμματέα του κόμματος με αφορμή την συνέντευξη του τελευταίου και τις αναφορές του σε μη προσωπαγές κόμμα. Θέλοντας να αφήσει πίσω όλες αυτές τις εντυπώσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την ανάγκη να προχωρήσουν όλοι μαζί, στον κοινό στόχο , ώστε να μην δημιουργούνται λανθασμένες εικόνες προς την κοινωνία η οποία περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται δίπλα της με πολιτικές που έχουν προοδευτικό πρόσημο απέναντι στις νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης.

Αναφορά έγινε και για το θέμα που προκλήθηκε σε σχέση με την περιουσιακή κατάσταση του Δημήτρη Παπαδημούλη, θέμα που μολονότι προκαλεί πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεπεραστεί έπειτα μάλιστα από την δήλωση του ίδιου του ευρωβουλευτή ότι θα διαθέσει τα καθαρά εισοδήματα από αυτές τις επενδύσεις για κοινωνικές δράσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να προχωρήσει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις -τις οποίες προκάλεσε η πανδημία- η διαδικασία της διεύρυνσης με την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης αλλά και την αξιολόγηση της δουλειάς που γίνεται σε όλους τους τομείς του κόμματος. Από την κοινοβουλευτική ομάδα δηλαδή, έως την ευρωομάδα και τα επιμέρους τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αυτό προϋποθέτει ενεργοποίηση των νομαρχιακών επιτροπών αλλά και των οργανώσεων μελών με βασικό στόχο την εγγραφή νέων μελών. Κατά τις πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε να παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα και σχέδιο για το μητρώο μελών , ώστε να υπάρξει εμπλουτισμός του στελεχικού δυναμικού του κόμματος. Τα μέλη του οργάνου συγκράτησαν επίσης την ειδική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ανάδειξη νέων στελεχών με κριτήριο την διείσδυσή τους στην κοινωνία και όχι την κομματική τους προέλευση ή τις απόψεις τους στην εσωκομματική γεωγραφία.

Κατά την συνεδρίαση μίλησαν τα περισσότερα στελέχη συμφωνόντας ότι πρέπει να ξεπεραστούν οι όποιες πολιτικές διαφορές ώστε ο μετασχηματισμός να γίνει πραγματικότητα. Ήταν μία δύσκολη, αλλά ωφέλιμη συζήτηση αναφέρουν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας τονίζοντας πως έπρεπε να γίνει μία τέτοια προσέγγιση γιατί το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα πρέπει να δώσει σημαντικούς αγώνες για την στήριξη της οικονομίας.

Η ΚΕΑ θα συνεδριάσει στις 27 Ιουνίου και θα εγκρίνει την νέα ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με προοπτική ο νέος τίτλος να αποτυπωθεί και το λογότυπο του κόμματος. Το συνέδριο προγραμματίζεται για το Φθινόπωρο επομένως γύρω στις 20 Αυγούστου θα συγκροτηθεί και Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου.

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας