Πολιτική|17.06.2020 19:49

Μέχρι τέλους πάει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χρηματοδότηση ΜΜΕ για την καμπάνια κατά του κορονοϊού

Βούλα Κεχαγιά

Μέχρι τέλους είναι αποφασισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει το θέμα της χρηματοδότησης ΜΜΕ για την καμπάνια κατά του κορονοϊού μετά και τις διεθνείς διαστάσεις που προσέλαβε το ζήτημα της αδιαφανούς διάθεσης των κονδυλίων ακόμη και σε ανύπαρκτα sites. Από την Καρδίτσα όπου περιόδευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνομιλία του με αγρότες είπε πως η κυβέρνησή του σωστά έπραξε και άφησε στα ταμεία της χώρας 37 δισ. ευρώ αλλά διαπιστώνει πως αντί αυτοί οι πόροι να αξιοποιηθούν για την στήριξη της Οικονομίας «υπάρχει μία τάση στήριξης ημετέρων, χρήμα για να μπουκώνει ανύπαρκτα ΜΜΕ για να διαμορφώνουν μία πλασματική εικόνα της πραγματικότητας».

ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την πίεσή του προς την κυβέρνηση ζητώντας να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει στη Βουλή ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων ώστε να δοθεί άμεσα η λίστα με τα μέσα που χρηματοδοτήθηκαν και τα ποσά που εισέπραξαν. Σημειωτέον πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη καταγγείλει ότι από τα πρώτα 11 εκατομμύρια ευρώ που μοιράστηκαν για την ενημερωτική καμπάνια δεν πήγε ούτε ένα ευρώ στα κανάλια. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο να κρύβεται. Δεν είναι ζήτημα καλής θέλησης είναι ζήτημα αυτονόητης κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Οφείλει να δώσει σήμερα κιόλας τη λίστα με τα ποσά που διένειμε. Αφού είναι όλα νόμιμα, όπως λέει ο εκπρόσωπός του δεν έχει τίποτα να φοβάται. Εκτός κι αν έχει…» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή του.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για διασυρμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς όχι μόνο η βρετανική Guardian επισημαίνει σε δημοσίευμά της ότι χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως πρόσχημα για να επισπεύσει αδιαφανείς συμφωνίες με χρήματα του δημοσίου αλλά ακόμη και η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ποσά που έλαβαν τα Μέσα. Επίσης στελέχη της επισημαίνουν ότι ο κ. Πέτσας πρέπει να καταλάβει πως οι ευθύνες του στη συγκεκριμένη υπόθεση ενδεχομένως να μην είναι μόνο πολιτικές.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε σήμερα το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» στη Θεσσαλία όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς αγρότες που τού παρέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Άκουσε μεταξύ άλλων πως «για τους αγρότες δεν υπήρξε καμία στήριξη, ούτε σε ΔΕΗ, ούτε στην εφορία» και ότι «στην πραγματική οικονομία των αγροτών δεν έπεσε ούτε σεντ» και υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις το οποίο έδινε τη δυνατότητα δανειοδότησης μέχρι και 25.000 ευρώ με business plan, κάνοντας λόγο για την αναγκαιότητα ενός νέου παραγωγικού συμβολαίου.

Μέσα Μαζικής ΕνημέρωσηςΣΥΡΙΖΑχρηματοδότηση