Πολιτική|18.12.2018 16:52

Βουλή: Πυρά από Τζανακόπουλο και Παππά κατά της ΝΔ

Κατερίνα Τζαβάρα

Πυρά ομαδόν δέχθηκε η Νέα Δημοκρατία στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού τόσο από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο όσο και από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να επαναφέρει στη χώρα το σκληρό νεοφιλελεύθερο μοντέλο και να την επιστρέψει στην αγκαλιά του ΔΝΤ», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Φεύγει η κουρτίνα του ευρώ και μένει η ακραία δεξιά ρητορική και θέση και θεμέλια προγράμματος, όπως το ασφαλιστικό Πινοσέτ -ο σώζων εαυτόν σωθήτω δηλαδή».

Σε κόντρα που είχε από βήματος της Βουλής με τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε θλιβερό για την παράταξη της ΝΔ το ότι «αναπαρήχθησαν από το βήμα αθλιότητες και χυδαιότητες, οι οποίες εκστομίστηκαν από τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, τον κ. Αλαφούζο».

Αναφερόμενος στην ομιλία του Μάκη Βορίδη, τον οποίο διαδέχθηκε στο βήμα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε ότι αποτελεί απόδειξη ότι η ΝΔ μετατράπηκε στον ΛΑΟΣ των καιρών μας. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Παππάς επεσήμανε πως «ο κ. Βορίδης τελείωσε με μία φράση, η οποία μέχρι πρότινος ευδοκιμούσε στα χείλη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Όλα τα είπε, για το πόσο εμείς έχουμε καταστρέψει τη χώρα», ανέφερε και απευθύνθηκε προς τα έδρανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μήπως θα ήταν και ευκαιρία να μας πείτε ποια είναι τα θεσμικά μέτρα, τα οποία πρέπει να λάβετε για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά, για να γίνει πράξη το σύνθημά σας "Ποτέ ξανά Αριστερά". Έχουμε και διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος;», ρώτησε με σκωπτικό τόνο, «διότι αυτό ήταν στο πρόγραμμα της ΝΔ», κατέληξε ο κ. Παππάς.

«Σύγχυση επικρατεί στη ΝΔ»

«Στη ΝΔ αυτή τη στιγμή επικρατεί μεγάλη σύγχυση, στα ζητήματα της οικονομίας η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πετάξει λευκή πετσέτα, μετά την κατάρρευση όλου του αφηγήματος που έχτιζε επί μια τριετία, περί κατάρρευσης της οικονομίας, περί καταστροφής των βασικών παραγωγικών της ιστών και άλλα τέτοια που ακούγαμε με μεγάλη υπομονή», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «σήμερα η ΝΔ έχει αφήσει αυτό το καταστροφολογικό σενάριο στην άκρη και το έχει ρίξει είτε στην ακροδεξιά ρητορεία είτε στην προσπάθεια να παρουσιαστεί μεγάλος προστάτης των φτωχών».

Στην πραγματικότητα όμως «ξεπατικώνει τις πιο ακραία νεοφιλελευθέρες πολιτικές» και επιδιώκει την επιστροφή της χώρας στην αγκαλιά του ΔΝΤ.

«Με δεδομένους τους περιορισμούς που απορρέουν από την πειθαρχική λειτουργία των αγορών και το ύψος του ελληνικού χρέους εμείς επιχειρούμε την αντιστροφή των πολιτικών λιτότητας και τη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού παραδείγματος σε πλήρη αντιπαράθεση με τα αποτυχημένα νεοφιλελεύθερα κλισέ που η ΝΔ θεωρεί πολιτικό πρόγραμμα. Σε αυτήν ακριβώς την αντιπαράθεση ιδεολογική και πολιτική αναδεικνύονται και οι διαχωριστικές γραμμές της επόμενης περιόδου», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

συζήτησηπροϋπολογισμόςΒουλή