Τσίπρας σε Ευρωσοσιαλιστές: Το Ταμείο Αλληλεγγύης να μη συνδυαστεί με δάνεια
NewsroomΚατά την παρέμβασή του στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του PES, η οποία διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε, σύμφωνα με κομματικές πηγές, την ανάγκη «οι προοδευτικές δυνάμεις να εξασφαλίσουν ότι το Ταμείο Αλληλεγγύης δεν θα συνδυαστεί με δάνεια και όρους λιτότητας»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά:
«Στηρίζουμε όλοι μαζί το Ταμείο Αλληλεγγύης, αλλά η υιοθέτησή του δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα αποκτήσουμε και μία κεϋνσιανή Ευρώπη. Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να εξασφαλίσουν ότι το Ταμείο δεν θα συνδυαστεί με δάνεια και ευρωπαϊκούς ή εθνικούς όρους λιτότητας, αλλά θα βασιστεί σε επιχορηγήσεις και ευρωπαϊκή στήριξη σε κοινωνικές πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας, βιώσιμης ανάπτυξης και υπέρ της πρότασης για Ευρωπαϊκό Εγγυημένο Εισόδημα», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
- Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη: Νεκρός βρέθηκε κτηνοτρόφος στο Ρέθυμνο - Ποτάμια λάσπης «έπνιξαν» δρόμους και σπίτια
- Θάνατος Μαζωνάκη: Παραιτήθηκε και ο δεύτερος δικηγόρος της γιατρού
- Σιδηρόδρομος: «Μπαίνει» η Deutsche Bahn, «ξεκλειδώνουν» 582 προσλήψεις και έργα 3,5 δισ. - Πότε έρχονται νέα τρένα
- Μαρινάκης για καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης: Δεν θα ζητηθεί άδεια - Το έργο θα προχωρήσει κανονικά