Πολιτική|19.06.2020 17:08

Παρουσία Μητσοτάκη η παράδοση 20 πυροσβεστικών οχημάτων από την «Παπαστράτος»

Σπύρος Μουρελάτος

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής 19 Ιουνίου στο κτίριο της Πυροσβεστικής στον διεθνή αερολιμένα, «Ελευθέριος Βενιζέλος» η τελετή για την δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος» στο Πυροσβεστικό Σώμα, 20 σύγχρονων και ετοιμοπόλεμων οχημάτων, συνολικής αξίας περί του ενός εκατομμυρίου ευρώ. «Το δικό σας θαρσείν οδηγεί κάθε χρόνο στο σώζειν πολλών ζωών, πολλών περιουσιών, αλλά και του φυσικού μας περιβάλλοντος», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που χαρακτήρισε γόνιμη τη σύμπλευση ιδιωτικού και δημοσίου τομεά μαζί με το εθελοντικό κίνημα.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός επέμεινε πως ανάλογες συμπράξεις κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας βοήθησαν στην επιτυχή διαχείριση της κρίσης και κατέστησαν την χώρα παγκόσμιο παράδειγμα. Αναφερομένος στην καθαυτή δωρεά, ο κ. Μητσοτάκης επεσημανε ότι αυτή ήλθε στην καταλληλότερη στιγμή, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος. «Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ, το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης 112, πονεμένη ιστορία των τελευταίων ετών έχει τεθεί πλέον σε πλήρη λειτουργία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

T

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος, Χρήστος Χαπαρτίδης έπλεξε το εγκώμιο των γυναικών και ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος. «Σε κάθε κλήση, που ανταποκρίνονται, σώζεται η ζωή μας, ό,τι αγαπάμε, το περιβάλλον, που ζούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Σήμερα εδώ σκύβουμε από σεβασμό προς την αυταπάρνηση σας και υποσχόμαστε πως όλοι εμείς στην Παπαστράτος θα είμαστε εκεί παρόντες, πάντα σε αυτό το μαζί που τόσο μοναδικά ορίζετε με το έργο σας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαπαρτίδης. 

Κυριάκος ΜητσοτάκηςπυροσβεστικήΠαπαστράτος