Πολιτική|19.06.2020 17:14

ΣΥΡΙΖΑ: Το Μαξίμου να δημοσιοποιήσει τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ για την καμπάνια του κορονοϊού

Βούλα Κεχαγιά

Πρεσάρει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να δώσει στην δημοσιότητα την λίστα με τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ για την καμπάνια κατά του κορονοϊού, θέτοντας συγχρόνως και θέμα παραμονής του Στέλιου Πέτσα στην κυβέρνηση. Προειδοποιεί δε για μία ακόμη φορά πως εάν επιχειρηθεί αλλοίωση των στοιχείων οι ευθύνες τόσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο όσο και για το υπουργείο Οικονομικών δεν θα είναι μόνο πολιτικές.

Στην Κουμουνδούρου ακούγοντας νωρίτερα τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που επί της ουσίας πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και επεδίωξε να μετατρέψει σε «πρόβλημα» του ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ κάλεσαν για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση να φανερώσει τα ποσά της λίστας Πέτσα ζητώντας από το υπουργείο Οικονομικών να μην διανοηθεί να την αλλοιώσει.

«Γιατί αρνείται να δημοσιοποιήσει σήμερα τη λίστα, αφού οι εντολές για διαφήμιση με συγκεκριμένο ποσό προς κάθε μέσο έχουν ολοκληρωθεί;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ με το σχόλιο πως είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Συγχρόνως προειδοποιεί τον υπουργό Οικονομικών να μην διανοηθεί να επιχειρήσει να αλλοιώσει τον κατάλογο των 1.232 μέσων που κατέθεσε ο κ. Πέτσας στα πρακτικά της Βουλής και συγχρόνως να μην τολμήσει να αφαιρέσει εκ των υστέρων τα ανύπαρκτα Μέσα, εκείνα που βρίσκονται εκτός του Online Μητρώου Media που παρανόμως έλαβαν εντολές κρατικής διαφήμισης ή τα μέσα που έλαβαν ποσά αναντίστοιχα του μεγέθους τους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει για τον πρωθυπουργό πως παρά την ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να κρύβεται και συγχρόνως να κρύβει την λίστα με τα ποσά καταφεύγοντας με διαρροές σε χυδαίους συμψηφισμούς για το τί έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Κατά την Κουμουνδούρου όλα αυτά γίνονται ώστε η κυβέρνηση να κερδίσει χρόνο και να μαγειρέψει τα νούμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη πως νομοθέτησε ώστε οι διαφημιστικές δαπάνες ακόμη και των τραπεζών, να δημοσιεύονται προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια.

Μέσα Μαζικής ΕνημέρωσηςΣΥΡΙΖΑκυβέρνηση