Πολιτική|18.12.2018 21:58

Άγρια κόντρα Μητσοτάκη - Βούτση - «Αν δεν μπορείτε, θα επιβάλω εγώ την τάξη»

Newsroom

«Η δικιά σας κυβέρνηση ήταν αυτή που ανατίναξε τη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015. Είναι οξύμωρο να ασκείτε κριτική. Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό, όχι μόνο τις επιμέρους προβλέψεις του αλλά συνολικά την κυβέρνησή σας. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων», ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των φόρων και της μακράς λιτότητας. Την κυβέρνηση των απαράδεκτων εθνικών υποχωρήσεων. Την κυβέρνηση των σκανδάλων και της διαπλοκής. Τους κομματικούς διορισμούς σας και την πολιτική για το κόμμα και όχι για την πατρίδα. Δεν σας καταψηφίζουμε μόνο εμείς αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Θα κλείσει στις εκλογές ο χειρότερος κύκλος της μεταπολίτευσης».  

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση αυτή έσπειρε τον εθνικό διχασμό. Αναφέρθηκε στον Νίκο Κοτζιά και τόνισε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ζητά μυστική ψηφοφορία για το Σκοπιανό.

Επίθεση όμως έκανε και στο "ηθικό πλεονέκτημα καταγγέλλοντας σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ: Ο σταθμός του  Θριασίου, το 1,6 δισ. του Μεταναστευτικού, τα 700 εκατομμύρια του «Ελευθέριος Βενιζέλος», η ΔΕΗ των Σκοπίων, τα βλήματα στην Σαουδική Αραβία. Και βέβαια η ΔΕΠΑ με τα φέσια των δεκάδων εκατομμυρίων για να εξυπηρετήσετε συμφέροντα με τα οποία διαπλέκεστε".   

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής ότι μεροληπτεί συστηματικά κατά της Νέας Δημοκρατίας. «Είστε κομματικός πρόεδρος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον Ν. Βούτση, με τον δεύτερο να τονίζει: «Έχετε άδικο. Και δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε με τέτοιο τρόπο. Σας έχω πει ότι δια του προέδρου της Βουλής ζητάτε τον λόγο».

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι πρέπει εκείνος να επιβάλει την τάξη στο κοινοβούλιο, όταν μιλά κάποιος βουλευτής, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να του ανταπαντά ότι: «όταν δεν μπορείτε να επιβάλετε εσείς την τάξη, θα την επιβάλω εγώ».

Λίγο αργότερα, ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας την παρατήρηση ότι δεν έχει ξαναδεί όχι αρχηγό κόμματος αλλά ούτε απλό βουλευτή να απευθύνεται με αυτόν τον ιταμό τρόπο σε εκλεγμένο βουλευτή και στον Πρόεδρο της Βουλής.

«Αναρωτιέμαι αν γίνεται αυτό γιατί τον τελευταίο καιρό έχετε τα νεύρα σας ή επειδή είναι στοιχείο του χαρακτήρα σας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι συμπεριφέρεται «ως κακομαθημένο κολεγιόπαιδο που αντιμετωπίζει τη Βουλή σαν τσιφλίκι που του κληροδότησε ο πατέρας του».  

«Όλοι είδαν και αντελήφθησαν ποιος σέβεται τον ρόλο και τη θεσμική του συμπεριφορά», σχολίασαν μετά το περιστατικό συνεργάτες του Πρόεδρου της Βουλής.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Νίκος ΒούτσηςΚυριάκος Μητσοτάκης