Πολιτική|23.06.2020 08:31

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Βρίσκεται υπό την ομηρία του Σαμαρά

Βούλα Κεχαγιά

Απόγνωση στο Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό διακρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας έτσι την κυβερνητική επιχείρηση να δικαιολογήσει τις καταγγελίες για μίζες 2,6 εκ ευρώ στον Αντώνη Σαμαρά μέσω του στενού του συνεργάτη, κ. Παπασταύρου με την υιοθέτηση «άθλιων παρακρατικών παράνομων καταγραφών» όπως χαρακτηρίζει το ηχητικό που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Μιωνή στην προανακριτική

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται υπό την ομηρεία του κ. Σαμαρά και αναφέρουν ότι η πολιτική ζωή του τόπου δεν μπορεί να οδηγείται «στο βούρκο των μαφιόζικων ενεργειών, ούτε στις μεθόδους της κασέτας που χρησιμοποιεί ο υπόκοσμος».

Κύκλοι της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως όταν η ΝΔ ομιλεί για παραδικαστικό και παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ αυτό αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο και συγχρόνως επισημαίνουν ότι αν και ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει και πολύ να υπερασπιστεί τον πρώην πρωθυπουργό, που δεν τον αφήνει ούτε ανασχηματισμό να κάνει, τελικώς αναγκάζεται να υιοθετήσει πρακτικές και επιχειρήματα τόσο αστεία που ούτε ένα μικρό παιδί δεν θα μπορούσαν να πείσουν.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στη ΝΔ και στις αιτιάσεις για παρακράτος σχολιάζοντας ότι κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια αφού σε ό,τι αφορά την υπόθεση κυκλώματος διαφθοράς η τότε κυβέρνηση οδήγησε την υπόθεση στη δικαιοσύνη ενημερώνοντας επισήμως και ταυτόχρονα και την τότε αξιωματική αντιπολίτευση.

  • Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ με εντολή του Αλέξη Τσίπρα η υπόθεση να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και το μαχαίρι στο κόκκαλο
  • Η υπόθεση αυτή δεν έγινε γνωστή μόνο στον πρωθυπουργό , αλλά με εντολή του τελευταίου και στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω του τότε διοικητή της ΕΥΠ που τον συνάντησε και τον ενημέρωσε. 

Αναφέρουν πως από την αποσπασματική και προφανώς επιλεκτική διαρροή απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών λείπουν αυτές που αφορούν σε πρώην βουλευτή και διερωτώνται εάν αυτό συνέβη επειδή τελούσε και τελεί υπό την προστασία αυτών που κάνουν σήμερα τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις και είχε τότε αποπειραθεί ανεπιτυχώς να ρίξει την κυβέρνηση; Στο δια ταύτα και το εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε τα μέτρα της, πηγές του κόμματος καλούν να δει κανείς την τύχη των φερομένων ως εμπλεκομένων αξιωματικών της αστυνομίας.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της Προανακριτικής και τους ισχυρισμούς Μιωνή η Κουμουνδούρου σχολιάζει πως αφού αποδείχτηκαν έωλες οι κατηγορίες περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis, αφού δεν βρέθηκε ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο για να υποστηρίξει κατηγορητήριο για τον κ. Παπαγγελόπουλο, αφού αποκαλύφθηκε ότι η βασική μάρτυρας κατηγορίας του και πρώην εισαγγελέας διαφθοράς κυρία Ράϊκου δεν είναι η πιο αξιόπιστη μάρτυρας, δεδομένου ότι ο σύζυγός της φέρεται να έχει ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο με 1,7 εκ. ευρώ μέσω παράνομων συνταγογραφήσεων σε φαρμακευτικές μεταξύ των οποίων και η Novartis και αφού διαβιβάστηκε στη δικογραφία κατάθεση μάρτυρα που εμπεριέχει το σχεδιάγραμμα της μίζας (που περιγράφει το περίπλοκο δίκτυο εταιριών και ανθρώπων που ήρθε στο προσκήνιο με την υπόθεση της ΠΑΝΓΑΙΑ) και έχει σε περίοπτη θέση τον κ. Σαμαρά στον οποίο φέρεται να καταλήγουν 2,6 εκ ευρώ η ΝΔ αποφάσισε να παίξει με τον αντιπερισπασμό Μιωνή.

«Μόνο που είναι άνθρακες ο θησαυρός» τονίζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο γιατί πρόκειται για παράνομο υλικό γιατί είναι εμφανής και τραβηγμένη από τα μαλλιά η προσπάθεια διαστρέβλωσης των διαλόγων, με αποσιωπητικά και δήθεν ακατάληπτες λέξεις σε επίμαχα σημεία, με μόνο στόχο να στηθεί ένα ψεύτικο αφήγημα ή να βγει ένας τίτλος σε ένα δελτίο Τύπου της ΝΔ.

Οι ίδιοι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν ότι ακόμη περιμένουν τη λίστα με τα 20 εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ της επιλογής του Μαξίμου χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο εργαζομένων και χωρίς ίχνος διαφάνειας. 

ΣΥΡΙΖΑΝίκος Παππάςπροανακριτική