Πολιτική|22.06.2020 23:33

Γεωργιάδης σε Παππά για το ηχητικό ντοκουμέντο: Είναι κοντά το Ειδικό Δικαστήριο

Newsroom

Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον Άδωνι Γεωργιάδη με φόντο το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στην προανακριτική ο επιχειρηματίας Σαμπί Μιωνή. «Πλησιάζει η ώρα που κάθε κατεργάρης θα πάει στο πάγκο του. Το ειδικό δικαστήριο είναι κοντά και θα δούμε για ποιους» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

«Δεν περίμενα να έρθετε στη Βουλή, ούτε περίμενα να γελάτε» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ . «Σήμερα η κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την εικόνα ενός θλιβερού παρακράτους», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός ακούει τώρα τη φωνή του Ν. Παππά να «μιλάει με τον κ. Μιωνή με μια οικειότητα, που είναι δείγμα εγγύτητας, ψυχολογικής και συναισθηματικής εγγύτητας».

Ακολούθως ζήτησε από τον κ. Παππά να δώσει απαντήσεις τόσο για τη φράση «ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά», όσο και για το εάν «η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν μαγαζί». «Όλα αυτά να μας τα πείτε με θάρρος στη Βουλή να τα ακούσει ο Ελληνικός λαός και να μάθουμε κι εμείς τι ακριβώς έκανε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Λέει ο Σ. Μιωνή ότι δεν είχατε εμπλοκή αλλά ξέρατε ότι κάποιοι κάνανε δουλίτσες. Δεν έπρεπε εσείς να κάνετε κάτι ως υπουργός της Αριστεράς;» διερωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης.

« Όταν ο Τάκης Μπαλτάκος γράφτηκε σε βίντεο από τον Κασιδιάρη παράνομα και εκδιώχθηκε ο Μπαλτάκος ετέθη από κανένα θέμα ότι ήταν παράνομη καταγραφή; Μας νοιάζει αν ήταν νόμιμη ή παράνομη ή ότι ο Παπαγγελόπουλος έβγαζε λεφτά και έκανε δουλίτσες;» επεσήμανε ακόμη.

Ο Γεωργιάδης διέπεται από πολιτική σκέψη νηπίου

Παίρνοντας αμέσως μετά το λόγο ο Νίκος Παππάς εξαπέλυσε επίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και κατά του επιχειρηματία Σαμπί Μιωνή τον οποίο και χαρακτήρισε «καψερό». «Και έρχεται η συνομιλία όταν αποκαλύπτεται όταν υπάρχει μαρτυρία για 2,6 εκ στον κ. Παπασταύρου.. Και ρωτάμε σε ποιες τσέπες πήγαν», είπε χαρακτηριστικά. «Ο κ. Γεωργιάδης διέπεται από πολιτική σκέψη νηπίου. Ο Μιωνής με κατέγραφε, εμείς είμαστε το παρακράτος;» υποστήριξε ακόμη o κ. Παππάς.

«Φωνάζετε λες και πουλάτε νανογιλέκα. Πού είναι ο κ. Σαμαράς να έρθει να μιλήσει; Πατάτε τα κορδόνια σας κ.Γεωργιαδη με αυτά που λέτε», συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης. «Όταν έλεγα δουλειές, εκεί που είναι τα κρίσιμα και τα πετσοκομμένα, εκεί ακριβώς μιλούσε της δουλειές που έκανε ο Παπασταύρου με τον Μιωνή και τους φώναζε ο Σαμαράς στο Μαξίμου και του είπε να μην γράφει για τα παιδιά μας έχουν βοηθήσει», είπε επίσης ο πρώην υπουργός, επιμένοντας πως εννοούσε άλλο πράγμα από αυτό που ακούγεται στο ηχητικό.

Στοχοποιήσατε τη Μαρέβα - Δεν σας βγήκε 

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε εκ νέου το λόγο. «Στοχοποίησατε τη Μαρέβα, βάλατε λυτούς και δεμένους για να τη σπιλώστε και να πλήξετε τον Κυριάκο. Δεν σας βγήκε» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν μπορεί να τον κρίνει ο Νίκος Παππάς. «Τον έχει κρίνει η φράση θα σας πάει μέχρι τέλους και θα σας πάει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άδωνις ΓεωργιάδηςΝίκος Παππάςπροανακριτική