Πολιτική|23.06.2020 14:52

«Βόμβα» Παπαγγελόπουλου για δεύτερη κασέτα, διαγραφή Παππά ζητά η κυβέρνηση

Newsroom

Ολοένα κι ανεβαίνουν οι τόνοι στην προανακριτική της Βουλής, εκεί που καταθέτει αυτή την ώρα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Στην κατάθεσή του, φέρεται να έχει δηλώσει πως «ναι, έχω δική μου ατζέντα να πολεμάω, ψεύτες, κλέφτες, διεφθαρμένους» αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι υπάρχει και δεύτερη κασέτα που έχει στην κατοχή του ο Σάμπυ Μιωνής. Κατηγόρησε εξάλλου τον κ. Πλεύρη ότι γνώριζε για τη συνομιλία Μιωνή-Παππά εδώ κι αρκετό καιρό όταν και είχε εξετάσει τον κ. Παππά στην προανακριτική επιτροπή.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται να είπε στην προανακριτική ότι «απ' όσο θυμάμαι υπάρχει άλλη μία κασέτα, στην οποία μιλάω εγώ κι αναφέρομαι μόνο σε κάποια δικαστικά έξοδα». Ο δικηγόρος του κ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας μίλησε για στημένο παιχνίδι της ΝΔ, που αρχίζει να φαίνεται.

Εξάλλου, ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται να ζήτησε την αυτοεξαίρεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Πλεύρη από τις συνεδριάσεις. Στην έναρξη της συνεδρίασης, διάβασε από τα πρακτικά ερωτήσεις του Θανάση Πλεύρη προς τον Νίκο Παππά τον Μάρτιο, κάτι που φέρεται να αποδεικνύει ότι ο βουλευτής της ΝΔ γνώριζε για τις κασέτες Μιωνή, που έχουν απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα από χθες Δευτέρα.

Επιπλέον, φέρεται να ζήτησε να πάνε στον εισαγγελέα γιατί αποδεικνύουν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης.

Χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος φέρεται να διάβασε τον ακόλουθο διάλογο:

Πλεύρης: Έχετε πει σε κανέναν ότι, προκειμένου «να σταματούσε η καταδίωξη του Παπασταύρου θα έπρεπε να δώσετε κάτι εναντίον της κυρίας Γκραμπόφκσι

Παππάς: Όχι, όχι

Πλεύρης: Κύριε Παππά, θα σας κάνω κάποιες εισαγωγικές ερωτήσεις και μετά θα έρθουμε στην επίμαχη συνάντηση, αλλά και σε αυτήν του 2013. Ξεκινώντας να σας πω ότι εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι διαμεσολαβήσεις για να κλείσουν υποθέσεις ιδιωτών. Με ενδιαφέρουν οι διαμεσολαβήσεις για να κλείσουν θέματα με την ελληνική δικαιοσύνη που δεν εξαρτώνται από την βούληση των μερών. Αυτό διερευνούμε εδώ. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν είπατε να κλείσει αντιδικία με Φιλιππάκη. Εμένα με ενδιαφέρει εάν υπήρξαν δεσμεύσεις ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις για εγκληματικές οργανώσεις κλπ. Αυτό για εμένα είναι η ειδοποιός διαφορά.
Εσείς κύρια Παππά, έχετε εκμυστηρευτεί ποτέ σε κανέναν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενδεχομένως με ανθρώπους, είχαν δική τους ατζέντα και λειτουργούσαν ένα παραδικαστικό σύστημα για να βγάζουν λεφτά;

Παππάς: Σε καμία των περιπτώσεων.

Πλεύρης: Ούτε και εκτός Ελλάδος, στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ ,στην Κύπρο; Μιλήσατε με κανέναν;

Παππάς: Πουθενά.

Πλεύρης: Έχετε πει σε κανέναν ότι προκειμένου «να σταματούσε η καταδίωξη του Παπασταύρου θα έπρεπε να δώσετε κάτι εναντίον της κυρίας Γκραμπόφσκι;

Παππάς: Όχι, όχι.

Η κατάθεση συνεχίζεται εν μέσω μεγάλης έντασης στο πολιτικό σκηνικό μετά τη χθεσινή κατάθεση από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή ηχογραφημένης συνομιλίας του με τον Νίκο Παππά, αλλά και από τη διαβίβαση εγγράφου που κάνει λόγο για ποσό που φέρεται να δόθηκε διαμέσου του Σταύρου Παπασταύρου στον Αντώνη Σαμαρά.

Πέτσας: «Διαγράψτε τώρα τον Παππά»

Τη διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, με δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Η δήλωση του κ. Πέτσα είναι η ακόλουθη: «24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

Τσίπρας: «Μαφιόζικες και πρακτόρικες πρακτικές»

Μαφιόζικες πρακτικές καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα να καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες και μαφιόζικες για να κρύψει το μεγάλο σκάνδαλο που είναι η οικονομία που δεν μπορεί να κρατήσει όρθια. Παρέλαβε 37 δισ.€ στα κρατικά ταμεία από τον ΣΥΡΙΖΑ κι έχει οδηγήσει την οικονομία σε μια εφιαλτική προοπτική» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη καθώς «σε 5 μόλις μήνες καταστρέφονται οι θυσίες 5 χρόνων του ελληνικού λαού».

NovartisΔημήτρης ΠαπαγγελόπουλοςπροανακριτικήΣάμπυ Μιωνής