Πολιτική|23.06.2020 15:56

Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση στην απαίτηση για διαγραφή του Παππά

Βούλα Κεχαγιά

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τού χρεώσει λογικές παρακράτους συνιστώντας της να αποφεύγει τέτοιους χαρακτηρισμούς την ώρα που η ίδια διακρίνεται για παράνομες ηχογραφήσεις και εν κρυπτώ χρηματοδοτήσεις ανύπαρκτων ΜΜΕ.

Λίγη ώρα μετά τις σκληρές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το Μεσολόγγι με τις οποίες έκανε λόγο για πρακτικές «πρακτόρικες και μαφιόζικες»  και «σκανδαλολογία ανύπαρκτων σκανδάλων» η Κουμουνδούρου απάντησε αυστηρά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το αίτημά του να διαγραφεί ο Νίκος Παππάς μετά την παράδοση παρανόμως κτηθέντος ηχητικού υλικού στην Προανακριτική: «Θα προτείναμε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης που φέρνει στη Βουλή παράνομες ηχογραφήσεις και τις ερμηνεύει κατά το δοκούν, όταν μιλά για «παρακράτος» και ζητά διαγραφές, να είναι λίγο πιο προσεκτικός» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συστήνει δε στον Στέλιο Πέτσα να δείχνει μεγαλύτερη προσοχή όταν το πανελλήνιο γνωρίζει πως ο ίδιος καλύπτεται από τον κ. Μητσοτάκη, αν και φέρει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες, για την εν κρυπτώ χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα ανύπαρκτων ΜΜΕ, τη λίστα των οποίων αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα».

Η Κουμουνδούρου προκαλεί μάλιστα τη ΝΔ αντί να ζητά τη διαγραφή του κ. Παππά «αφού κόπτεται τόσο πολύ» να διευρύνει το κατηγορητήριο και να τον συμπεριλάβει. Η πρόκληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση έρχεται λίγες ώρες μετά από γαλάζιες διαρροές πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν με νόημα ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε τολμήσει όπως λένε να παραπέμψει τον προηγούμενο Σεπτέμβριο τον πρώην πρωθυπουργό σε Προανακριτική παρά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις που είχε δεχτεί από τον Αλέξη Τσίπρα.

ΟΙ εξελίξεις στην Προανακριτική και όσα επακολούθησαν φανερώνουν όχι μόνο την κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπο του Νίκου Παππά αλλά και τη διάθεση της ηγεσίας του να μην προσπεράσει έτσι απλά τις καταγγελίες της ΝΔ περί «παρακράτους» με την χρήση-όπως λένε- μαφιόζικων πρακτικών. Είναι ενδεικτικές οι διαρροές που έγιναν χθες βράδυ από την Κουμουνδούρου από στελέχη της που διαπιστώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε απόγνωση και υπό την ομηρεία του κ. Σαμαρά αλλά και οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει μία απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να στρέψει αλλού την ατζέντα για να καλύψει το «μεγάλο σκάνδαλο» όπως είπε, ότι δηλαδή παρέλαβε 37 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια ταμεία και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μία εφιαλτική προοπτική.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τον φόβο πως ο Σεπτέμβρης που θα έρθει θα είναι ο χειρότερος όλων των τελευταίων ετών με τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα 5 χρόνια για να βγούμε από την κρίση να καταστρέφονται.

ΣΥΡΙΖΑπροανακριτική