Πολιτική|19.12.2018 07:23

Φώφη Γεννηματά: «Αρένα λάσπης η πολιτική ζωή»

Φώφη Γιωτάκη

Τις βαριές συνέπειες στην ελληνική κοινωνία «από τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ» κατήγγειλε χθες από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε με την ομιλία της για τον προϋπολογισμό ότι το δίπολο Τσίπρα - Μητσοτάκη οδηγεί σε νέο αδιέξοδο τη χώρα και επανέλαβε ότι δεν μπορεί να οδηγηθεί στην οριστική έξοδο από την κρίση «με αυτό το τοξικό και δηλητηριασμένο κλίμα». Η χώρα -είπε συγκεκριμένα- χρειάζεται συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία και να γυρίσει πραγματικά σελίδα η πατρίδα μας.

Και εξήγησε τι εννοεί ζητώντας τη διαμόρφωση συνθηκών για την εδραίωση εθνικής ομοψυχίας: «Οταν μιλώ για συνεννόηση δεν λέω να γίνουμε όλοι ίδιοι. Αλλο όμως οι πολιτικές διαφορές και άλλο οι κατηγορίες για προδότες, δωσίλογους, γερμανοτσολιάδες, απατεώνες και απειλές για ρεβάνς. Γιατί αυτό δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση, αλλά μετατροπή της πολιτικής ζωής σε αρένα λάσπης. Θέλουμε τους Ελληνες ενωμένους. Να μπει τέλος στην ακραία πόλωση που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καλλιεργούν για μικροκομματικά οφέλη. Οι κατασκευασμένες κοκορομαχίες δεν συσπειρώνουν, δεν αφορούν τους πολίτες. Δεν απαντούν στις αγωνίες και στα προβλήματά τους. Απογοητεύουν και απομακρύνουν ακόμη περισσότερο από την πολιτική».

Μιλώντας ειδικότερα με εξαιρετικά επιθετικό λόγο για τη Νέα Δημοκρατία, η κυρία Γεννηματά έστρεψε τα πυρά της στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ο κ. Μητσοτάκης στο όνομα του ‘’νέου’’ και φιλελεύθερου έχει επιβιβαστεί στο τρένο της δεξιάς παλινόρθωσης. Δεν είναι το μέλλον της Ελλάδας μια ανάπτυξη για τους λίγους, με ασύδοτη την αγορά και εξαθλιωμένους τους εργαζόμενους». Επιστρέφοντας, δε, στην κριτική εναντίον του δίπολου Τσίπρα - Μητσοτάκη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ «διαπίστωσε» ότι χορεύουν το τανγκό της πόλωσης και έτσι «σιγοντάρουν» τις ακραίες φωνές.

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά, όμως, πίσω από τους επιφανειακούς καβγάδες τους κρύβεται το μεγάλο αλισβερίσι τους: «ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία 
αναζητούν απεγνωσμένα πρόθυμους βουλευτές. Για να εξασφαλίσουν ένα ‘’ναι’’ ή ένα ‘’όχι’’ για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Οι αναφορές της, τέλος, στις επιπτώσεις στην οικονομία από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ήταν, όπως έλεγαν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, αποκαλυπτικές, καθώς υπενθύμισε μεταξύ άλλων τα εξής:

  • 200 δισ. ευρώ χάθηκαν για την ελληνική οικονομία με τις αρνητικές συνέπειες του τυχοδιωκτισμού των Τσίπρα - Βαρουφάκη το 2015.
  • Το δημόσιο χρέος είναι αυξημένο κατά 17,5 δισ. ευρώ.
  • Χάσαμε από το εθνικό εισόδημα 58 δισ. από την επιστροφή στην ύφεση και την αναιμική ανάπτυξη.
  • Πρωτογενή πλεονάσματα, δυσβάσταχτα, που μας καταδικάζουν σε λιτότητα διαρκείας.
  • Αφελληνισμός των τραπεζών και απώλεια 20 δισ. από την τελευταία κεφαλαιοποίηση για το Δημόσιο, τους μετόχους και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Fast track παραχώρηση περίπου 10.000 ακινήτων του Δημοσίου στο Υπερταμείο. Νοσοκομεία, δημόσια κτίρια, μουσεία, ακόμα και μνημεία έχουν παραχωρηθεί.
  • Οι Ελληνες χρωστούν 100 δισ. στην Εφορία και σε 1,5 εκατ. γίνονται κατασχέσεις λογαριασμών
ΚΙΝΑΛΦώφη Γεννηματά