Πολιτική|24.06.2020 07:47

Δριμεία επίθεση ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ανακαλύπτει σκάνδαλα για να καλύψει τα δικά της

Βούλα Κεχαγιά

Κατασκευή ατζέντας ανύπαρκτων σκανδάλων για να καλύψει τα δικά της σκάνδαλα και την διάλυση που έχει προκαλέσει στην οικονομία χρεώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ανεβάζοντας τους αντιπολιτευτικούς τόνους και την οξύτητα της κριτικής του προς το Μαξίμου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στην γαλάζια διακυβέρνηση μαφιόζικες μεθόδους και παρακρατικές συμπεριφορές χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο στο Μαξίμου να θεωρεί ότι φοβάται «αποκαλύψεις» σε σχέση με τα όσα έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες ώρες στην προανακριτική γύρω από το περίφημο παρανόμως κτηθέν ηχητικό υλικό που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Μιωνής καταγράφοντας συνομιλία του με τον Νίκο Παππά.

Αντιθέτως, προκαλεί την κυβέρνηση και μάλιστα σε δύο ανακοινώσεις του να διευρύνει το κατηγορητήριο και να συμπεριλάβει σ’ αυτό και τον πρώην υπουργό για να χυθεί όπως λέει άπλετο φως στην υπόθεση. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο απαξιώνει το αίτημα του κυβερνητικού εκπροσώπου για διαγραφή του κ. Παππά αλλά συγχρόνως δείχνει ότι παρέχει απόλυτη στήριξη στο κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε πετάξει το γάντι στη ΝΔ που έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι» σχολίασε το βράδυ και ο Νίκος Παππάς επαναλαμβάνοντας πως αυτό που πρέπει να διερευνηθεί είναι το πού πήγαν τα 2,6 εκ. ευρώ που εμφανίζονται να  συνδέονται με τον κ. Παπασταύρου, στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά. «Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εμπλέξουν τον Αλέξη Τσίπρα σ’ αυτήν την υπόθεση πατάνε τα κορδόνια τους» είπε χαρακτηριστικά (Mega) τονίζοντας πως όλη η συζήτηση για «λεφτά» στο ηχητικό αφορούσε τις επιχειρήσεις Μιωνή.

Στην επιδίωξη της κυβέρνησης να αποκρύψει τα σκάνδαλά της αναφέρθηκε χθες και από το Μεσολόγγι όπου περιόδευσε ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμώντας ότι ενδεχομένως και σε μία προσπάθεια απόδρασης από την δραματική πορεία της οικονομίας το Μαξίμου ενδεχομένως και να αποφασίσει εκλογές. Σ’ αυτήν την περίπτωση, εξήγησε, «όπως καταφέραμε με πολλές μεγάλες δυσκολίες και θυσίες να ξαναβάλουμε τη χώρα στο σωστό δρόμο είμαστε έτοιμοι και τώρα να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Έχουμε πρόγραμμα, έχουμε σχέδιο που αφορά τους πολλούς και αφορά και τον καθέναν» είπε τονίζοντας ότι μέσα σε τέσσερις μήνες από την στιγμή που ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης αντί να φέρει ανάπτυξη 4% έφερε με βάση τα επίσημα στοιχεία ύφεση.

Νωρίτερα βεβαίως δίνοντας με σαφήνεια το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο Αλέξης Τσίπρας είχε σχολιάσει για τον πρωθυπουργό πως βλέποντας τις εξελίξεις περί την οικονομία και μπροστά στον κίνδυνο η χώρα να χάσει μέσα σε πέντε μήνες τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός τα πέντε προηγούμενα χρόνια επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα.  Και μάλιστα ανασύροντας όπως είπε από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες, μία σκανδαλολογία ανύπαρκτων σκανδάλων για να κρύψει το ένα και μοναδικό σκάνδαλο: Πως παρέλαβε 37 δις ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια ταμεία και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μία εφιαλτική πρακτική.

Η Κουμουνδούρου επιμένει στην εκτίμησή της πως ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε απόγνωση και τελεί υπό την ομηρία του κ. Σαμαρά και γ’ αυτό τον λόγο καταφεύγει σε παράνομες μεθόδους ώστε να δικαιολογήσει όσα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν σε σχέση με τις νέες καταγγελίες για μίζες 2,6 εκ. ευρώ στον κ. Σαμαρά, μέσω του κ. Παπασταύρου. 

προανακριτικήΣΥΡΙΖΑΔημήτρης ΠαπαγγελόπουλοςΣάμπυ ΜιωνήςΝίκος Παππάς