Πολιτική|24.06.2020 19:19

ΣΥΡΙΖΑ: «Βρώμικο 89» και σκηνικό παρακράτους με φόντο την ηχογράφηση Παππά - Μιωνή

Βούλα Κεχαγιά

Σκηνικό παρακράτους που παραπέμπει και σε συνθήκες βρώμικου ‘ 89 περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και την υποκλοπή ιδιωτικής συνομιλίας του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Κουμουνδούρου βρίσκει κοινά στοιχεία της σημερινής περιόδου με την σκοτεινή εκείνη περίοδο της πολιτικής ιστορίας σχολιάζοντας πως γεννιούνται μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν και την προστασία της ίδιας της δημοκρατίας από τη δράση του αληθινού παρακράτους. Μάλιστα εκτιμά ότι η λειτουργία του παρακράτους ξεκίνησε ήδη από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την στάση του απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις γίνεται σαφές ότι παρέχει απόλυτη στήριξη στο κορυφαίο στέλεχός του Νίκο Παππά καθώς εντάσσει την παράνομη καταγραφή της ιδιωτικής του συνομιλίας το 2016 με τον Μιωνή σε ένα συντονισμένο παρακρατικό δίκτυο που απέσπασε φωτογραφικό υλικό και  από ένα διήμερο διακοπών του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον Αύγουστο του 2018  που χρησιμοποιήθηκε όταν ο κ. Μητσοτάκης έκρινε εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.

Με πολλή σκληρή φρασεολογία ο ΣΥΡΙΖΑ ομιλεί για συντονισμένη και σκηνοθετημένη αποδοχή και ανάδειξη από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ της παράνομης υποκλοπής ιδιωτικών συνομιλιών πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγεί την πολιτική ζωή του τόπου με απόλυτη επιλογή και ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, «στη λάσπη και τον βούρκο».

Για την αξιωματική αντιπολίτευση η υπόθεση αυτή για τη οποία ο κ. Παππάς έχει δώσει τις εξηγήσεις του μας γυρίζει 30 χρόνια πίσω, μόνο που τότε η ΝΔ πάλι με Μητσοτάκη αρχηγό, χρησιμοποιούσε - όπως θυμίζει - τις κασέτες Μαυρίκη, ενώ σήμερα χρησιμοποιεί τις κασέτες Μιωνή.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές πως από την ανάγνωση και μόνο των γεγονότων, ένα παρακρατικό δίκτυο λειτουργούσε ήδη από την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι αυτό γινόταν όπως περιγράφεται με παράνομες ηχογραφήσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και με παράνομες παρακολουθήσεις από ιδιωτικούς μηχανισμούς εκπαιδευμένων επαγγελματιών με ή χωρίς πτυχίο (έμμεση αιχμή για τον διοικητή της ΕΥΠ) , αλλά που ήξεραν να κάνουν καλά τη δουλειά.

Θεωρεί δε ότι αυτό το παρακράτος δεν ήταν η πρώτη φορά που τροφοδοτούσε το επιτελείο Μητσοτάκη με υλικό καταγραφών ή παρακολούθησης και υπενθυμίζει όσα είδαν πέρυσι τον Μάιο το φως της δημοσιότητας με την δημοσιοποίηση φωτογραφιών του τότε πρωθυπουργού από ένα διήμερο διακοπών του το καλοκαίρι του 2018 με την οικογένειά του (στο σκάφος της συνεργάτιδός του Παναγοπούλου). Εκείνο το υλικό, λένε στην Κουμουνδούρου κρατήθηκε έναν σχεδόν χρόνο στο συρτάρι του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, για να ριχθεί στη δημοσιότητα όταν ο ίδιος έκρινε ότι θα τού αποφέρει το μέγιστο πολιτικό όφελος.

Και σήμερα, σημειώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, παρακολουθούμε το ίδιο έργο με ένα υλικό παρανόμως κτηθέν τέσσερα χρόνια πριν, να μένει στα συρτάρια έως ότου βρεθεί το κατάλληλο timing για να το ρίξει (ο πρωθυπουργός) στην αρένα. Αδιάψευστο κατά την αξιωματική αντιπολίτευση στοιχείο αυτού του συμπεράσματος είναι ότι το υλικό αυτό βρισκόταν εδώ και καιρό σε γνώση βουλευτών της ΝΔ, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι ερωτήσεις που υπέβαλε ο κ. Πλεύρης προς τον κ. Παππά κατά την διάρκεια της κατάθεσής του στην Προανακριτική, στις 5 Μαρτίου.

Όπως επίσης και το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε πολύ νωρίτερα, και ειδικότερα στις 18 Νοεμβρίου του 2019 να αλλάξει τον νόμο προκειμένου να νομιμοποιήσει τη χρήση σε δίκες παράνομων αποδεικτικών μέσων, προφανώς - όπως επισημαίνουν παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ - για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις κασέτες που είχε ήδη στα συρτάρια του ο κ. Μητσοτάκης εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου.

Σήμερα δε ο κ. Μυωνή δηλώνει ότι κατέχει και άλλες κασέτες παράνομων ηχογραφήσεων με σκοπό να τις δημοσιοποιήσει ο ίδιος ή αυτός που τον προστάζει κι αφού η κυβέρνηση δια του κ. Πέτσα υιοθέτησε πλήρως τους διαλόγους και το υλικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να σταματήσει άμεσα αυτόν τον επικίνδυνο κατήφορο για τη δημοκρατία και να σταματήσει να κυβερνά με μαφιόζικες και παρακρατικές μεθόδους και να δώσει επίσης ό,τι υλικό διαθέτει από τον νέο Μαυρίκη (Μιωνή) στη δημοσιότητα.

Του γνωστοποιούν δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχουν ούτε να φοβηθούν ούτε να κρύψουν τίποτα γιατί δεν έχουν σκελετούς στις ντουλάπες τους. Δεν αναδείχθηκαν, σημειώνουν, στην πολιτική από τις χορηγίες της Siemens ούτε συμμετέχουν σε off shore εταιρείες, ούτε έχουν εξοχικά μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο, ούτε τούς ανήκει το σπίτι του Βολταίρου, ούτε εκλέχτηκαν στην κυβέρνηση χάρη στην στήριξη επιχειρηματικών και εκδοτικών συμφερόντων. Καταλήγουν σχολιάζοντας ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, ούτε την λάσπη ούτε το παρακράτος, μάλλον άλλοι έχουν πολλά να φοβηθούν.

ΣΥΡΙΖΑΝίκος ΠαππάςΝέα ΔημοκρατίαΣάμπυ Μιωνής