Πολιτική|26.10.2018 21:29

Τετ-α-τετ του Γιάννου Παπαντωνίου με τους «Πυρήνες της Φωτιάς»!

Newsroom

Η ζωή στη φυλακή έχει διαφορετικούς κανόνες και ο Γιάννος Παπαντωνίου το βιώνει τα τελευταία 24ωρα, μετά την απόφαση της ανακρίτριας να προφυλακιστεί κατηγορούμενος για τα 2,8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, τα οποία κατά το κατηγορητήριο αποτελούσαν παράνομες πληρωμές.

Ο πρώην υπουργός που βρίσκεται πλέον στις φυλακές Κορυδαλλού είχε μια απρόσμενη συνάντηση, καθώς μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» που επίσης βρίσκεται στην ίδια πτέρυγα του Κορυδαλλού, ζήτησε να συναντηθεί μαζί του, όπως αποκάλυψε το «OPEN TV» στη διάρκεια του απογευματινού δελτίου με την Ελλη Στάη.

Το αίτημα μεταφέρθηκε από τους φύλακες της πτέρυγας, ο Γιάννος Παπαντωνίου το έκανε δεκτό και πράγματι ο πρώην υπουργός είχε τετ-α-τετ μαζί του ενώπιον βεβαίως των αστυνομικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το «OPEN TV» η συνάντηση αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τον τρόπο με τον οποίο ο Γ. Παπαντωνίου και τα μέλη των «Πυρήνων της φωτιάς» θα συνυπάρχουν στην καθημερινότητά τους, με δεδομένο ότι βρίσκονται στην ίδια πτέρυγα των φυλακών.

Θυμίζουμε ότι ο δικηγόρος του Γιάννου Παπαντωνίου, Αρης Χαραλαμπάκης, μιλώντας προ ημερών στο κεντρικό δελτίο του Open και την Έλλη Στάη υποστήριξε πως ο πελάτης του υφίσταται μια μεγάλη προσωπική ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος,  «είμαι προσεκτικός για ζητήματα που καλείται να αποφασίσει η Δικαιοσύνη», προσθέτοντας πως «καθήκον ημών των νομικών είναι να διαφυλάξουμε και το κύρος της Δικαιοσύνης». 

Αναφερόμενος στους λόγους που δεν έπεισε ο Γιάννος Παπαντωνίου κατά τη μαραθώνια απολογία του, ο κ. Χαραλαμπάκης σχολίασε πως «στόχος της ανάκρισης δεν είναι να κρίνει την επίμαχη υπόθεση και να αξιολογήσει τη δικογραφία. Η ανάκριση συλλέγει αποδεικτικό υλικό. Η προφυλάκιση στηρίζεται σε άλλα κριτήρια, όπως ο κίνδυνος φυγής από τη χώρα».

Τι υποστήριξε για τη μεταφορά χρημάτων

«Η μεταφορά χρημάτων σε δεσμίδες, όπως την περιγράφει ο επιχειρηματίας δεν είναι παράνομη ούτε την αρνείται ο Γιάννος Παπαντωνίου», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open o συνήγορος του πρώην υπουργού. 

«Το βασικό ζητούμενο είναι από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα. Αν δεν προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος ο συνήγορος του Γιάννου Παπαντωνίου σχετικά με την πρώτη επίσκεψή του στις φυλακές Κορυδαλλού σχολίασε πως συζήτησαν τα επόμενα βήματα, αλλά δεν έχουν αποφασιστεί οι επόμενες κινήσεις μετά την προφυλάκιση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

φυλακήΠυρήνες της φωτιάςΚορυδαλλόςΓιάννος Παπαντωνίου