Πολιτική|19.12.2018 17:36

Δεν επιβλήθηκε ποινή για τα… «γαλλικά» του Γρηγοράκου

Newsroom

Σύσταση για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά αλλά όχι επιβολή ποινής αποφάσισε για τα… «γαλλικά» του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ  Λεωνίδα Γρηγοράκου σε βάρος της συναδέλφου του τού ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Ωστόσο, στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου του ΚΙΝΑΛ επικαλέστηκε κι άλλες καταγγελίες που βρίσκονται στο αρχείο (όπως για παράδειγμα ο κ. Πολάκης στην Εξεταστική κατά της κ. Χριστοφιλοπούλου). Μάλιστα ο κ. Παπαθεοδώρου πρότεινε «από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πρακτικά, που ο κ. Γρηγοράκος ζήτησε συγγνώμη και συνομολόγησε ότι έγινε σε μια στιγμή έντασης» να μη δοθεί συνέχεια.

Διαφορετικά όπως είπε «να καλέσουμε μάρτυρες για να δούμε αν και η κ. Καββαδία, αποκάλεσε τον κ. Γρηγοράκο, ‘γελοίο’». Τελικώς υπήρξε συμβιβαστική πρόταση του Αριστείδη Μπαλτά, σύμφωνα με την οποία αφού «επρόκειτο για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, που διευθετήθηκε μέσα στη Βουλή, δεν άξιζε πράγματι να δοθεί συνέχεια». Η πρόταση αυτή έγινε παμψηφεί δεκτή πλην της ΧΑ. Αποφασίστηκε λοιπόν να προταθεί να γίνει σύσταση για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στον κ. Γρηγοράκο χωρίς να του επιβληθεί κάποια ποινή.

Νέα ΔημοκρατίαΒουλήΛεωνίδας Γρηγοράκος