Πολιτική|19.12.2018 21:10

Γεροβασίλη: Μύθευμα της αντιπολίτευσης η ανοχή μας σε βία και ανομία (vid)

Newsroom

«Πρόκειται για ένα τρομοκρατικό χτύπημα που είναι σοβαρό, όμως πέραν τούτου, προκλήθηκε ένα πολιτικό ζήτημα. Είναι απαράδεκτο τέτοιου είδους δράσεις να επηρεάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Μία βασική αρχή είναι ότι η δημοκρατία δεν συζητάει, δεν επηρεάζεται, δεν κατευθύνεται από την τρομοκρατία». Αυτό τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Έλλη Στάη, αναφορικά με την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη «είναι σαφές ότι ως κόμμα έχουμε διαφορές στον τρόπο αντιμετώπισης της βίας και ανομίας  όμως είναι μύθευμα της αντιπολίτευσης, κυρίως της αξιωματικής, ότι εμφανίζουμε ανοχή στη βία και ανομία».

Παράλληλα η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στην καθημερινή δουλειά της αστυνομίας τονίζοντας πως παρά τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει στα χρόνια των μνημονίων, έχει σταθεί στο ύψος της. «Τα στοιχεία για την μείωση της εγκληματικότητας είναι αδιάψευστα», ανέφερε και συνέχισε: «Αυτό φτάνει; Είναι μια συζήτηση που μπορούμε να την κάνουμε. Προβλήματα υπάρχουν».

Αναφερόμενη στα εμπάργκο σε τηλεοπτικά κανάλια η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως «αυτές οι κινήσεις δεν προάγουν τον δημόσιο διάλογο και την δημοκρατία». Ακόμη υποστήριξε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αποχή από τον ΣΚΑΙ λέγοντας ότι ήταν μία αμυντική κίνηση εκ μέρους του κόμματος και πως έπρεπε να δοθεί ένα σήμα απέναντι στην παραπληροφόρηση και στα fake news. 

Σχολιάζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών επεσήμανε ότι αυτή θα υπερψηφιστεί από τη Βουλή ενώ είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στον χρόνο ολοκλήρωσης της τετραετίας. 

Όλγα Γεροβασίληβόμβα ΣΚΑΪ