Πολιτική|06.07.2020 23:56

Κυριάκος Τόμπρας: Ολοι ήξεραν ότι ο Καλογρίτσας ενεργούσε για λογαριασμό του Μαξίμου

Newsroom

Ο Κυριάκος Τόμπρας, ο άνθρωπος που εμφανίστηκε ως μεσολαβητής ανάμεσα στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα και τη λιβανέζικη εταιρεία για να γίνει η συμφωνία, μίλησε στον ΣΚΑΪ για την υπόθεση που από το μεσημέρι του Σαββάτου έχει προκαλέσει κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.  

Όπως είπε, οι Λιβανέζοι Χούρι ήθελαν να κάνουν μια τηλεοπτική επένδυση στην Ελλάδα, ενώ το ίδιο επιθυμούσε και ο επιχειρηματίας, Χρήστος Καλογρίτσας, χωρίς όμως να έχει τα χρήματα. Σύμφωνα με τον κ. Τόμπρα επρόκειτο για μια επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ. Οι Χούρι θα έβαζαν μπροστά 25 εκατ. και άλλα 25 εκατ. ο Έλληνας επιχειρηματίας. Σύμφωνα με τον μεσολαβητή, οι Λιβανέζοι έβαλαν μπροστά τα 3 εκατ. έτσι ώστε να βγει η εγγυητική επιστολή, αλλά στην συνέχεια υπαναχώρησαν.

Ακόμη πρόσθεσε πως «τα 3 εκατ. ευρώ επιστράφηκαν ένα χρόνο μετά, όταν έγινε προσφυγή στο ΣτΕ και ακυρώθηκε ο διαγωνισμός (σ.σ. για τις τηλεοπτικές άδειες). Δηλαδή, όταν τα λεφτά επεστράφησαν, οι Άραβες ήταν ήδη εκτός συμφωνίας και εταιρείας από αυτό που είχαν συμφωνήσει με τον Καλογρίτσα. Οπότε γι αυτό και ο Καλογρίτσας δεν επέστρεψε τα λεφτά. Ουσιαστικά ήταν δικά του, τα οποία - όπως λέει -  καθ' υπόδειξη της κυβέρνησης τα έδωσε στο Ντοκουμέντο». 

Στο ερώτημα, μάλιστα, αν ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε ενημερώσει τον Κυριάκο Τόμπρα ότι η επιθυμία του τότε υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν να φτιάξουν ένα κανάλι, ο Κυριάκος Τόμπρας απαντά: «Κοίτα, αυτό το ήξερε όλη η Ελλάδα τότε, ότι ο Καλογρίτσας ενεργούσε για λογαριασμό του Μαξίμου. Και να μου έλεγε κάτι αντίθετο, δεν θα το πίστευα». 

Χρήστος Καλογρίτσαςτηλεοπτικές άδειες