Πολιτική|07.07.2020 21:07

Γιατί υπουργοί πρότειναν στον Μητσοτάκη πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβρη

Newsroom

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε για ακόμη μια φορά να κλείσει την συζήτηση περί ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών, την ώρα μάλιστα που η πολιτική κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει χτυπήσει «κόκκινο». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, τα σενάρια των εκλογών είχαν «φουντώσει» το τελευταίο διάστημα. Η γενική αίσθηση ότι η χώρα τα πήγε καλά στην αντιμετώπιση του κορονοϊού ενίσχυσε τα επιχειρήματα όλων των στελεχών μέσα στην κυβέρνηση που υποστήριζαν ότι πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές

Σε αυτήν την άποψη ήρθε να προστεθεί και το θέμα των δημοσκοπήσεων. «Υπάρχουν πολλές δημοσκοπήσεις που δίνουν τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω στις 20 μονάδες. Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος του OPEN TV Ιορδάνης Χασαπόπουλος, υπήρχαν υπουργοί που υποστήριζαν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα βρει καλύτερη ευκαιρία στο να «κάψει» το θέμα της απλής αναλογικής και να πάει σε πρόωρες εκλογές. 

Ορισμένοι υπουργοί έδιναν, μάλιστα, συγκεκριμένη ημερομηνία τον Σεπτέμβρη. Επιθυμούσαν η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές με την απλή αναλογική, να πάρει αυξημένα ποσοστά, αλλά όχι αυτοδυναμία και σε 40 ημέρες, με ενισχυμένη πλέον αναλογική να ξαναπάει σε εκλογές έτσι ώστε να κερδίσει μια νέα τετραετία. «Σήμερα ο πρωθυπουργός, με τη συνέντευξή του είπε "όχι" σε όλους αυτούς». Συγκεκριμένα δήλωσε ότι προτιμά να διατηρήσει την αξιοπιστία του απέναντι στους πολίτες που τον ψήφισαν και σε όλους εκείνους που τον στήριξαν μέχρι σήμερα. 

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκλεισε την πόρτα στον ανασχηματισμό, που συζητιέται εδώ και πολύ καιρό.  Αυτό που ξεκαθάρισε όμως είναι ότι δεν θα τον κάνει τώρα.  Είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του τις αλλαγές που θα κάνει και σύμφωνα με την εκτίμηση του Ιορδάνη Χασαπόπουλο στην ΔΕΘ, στις αρχές Σεπτεμβρίου, δεν θα πάμε με το ίδιο υπουργικό συμβούλιο. Η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα για ανασχηματισμό, πιθανότατα έχουν να κάνουν με την επιθυμία του να συνεχίσουν οι υπουργοί τη δουλειά τους.

Κυριάκος Μητσοτάκηςανασχηματισμόςπρόωρες εκλογές