Πολιτική|07.07.2020 21:36

«Πόλεμος» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για Καλογρίτσα και Παππά και «White Porscha»

Newsroom

Μετά την αποκάλυψη του ρόλου που διαδραμάτισε σύμφωνα με τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα ο Νίκος Παππάς - κατά την περίοδο των τηλεοπτικών αδειών - ο επιχειρηματίας βάζει στο κάδρο μέσω της μήνυσής του και ένα πρόσωπο με την κωδική ονομασία «White Porcha». H κυβέρνηση ζητά να μάθει ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει πως πρόκειται για αστική διαφορά. 

«Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρειάζεται αυτοκάθαρση», ήταν το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζητεί από τον Αλέξη Τσίπρα να απομακρύνει τον Νίκο Παππά. «Η αποπομπή του είναι μονόδρομος, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει γίνει ακόμη». Από την πλευρά του, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα non paper πέντε σημείων πέρασε στην αντεπίθεση και υποστήριξε ότι το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης απέρριψε τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα για δήθεν εικονικά τιμολόγια ενώ επεσήμανε πως η Νέα Δημοκρατία έβγαλε από τη ναφθαλίνη τον Καλογρίτσα εν μέσω πανικού για την οικονομία. Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, ανέφεραν: «Ο Μητσοτάκης μιλούσε ειρωνικά για τα "βοσκοτόπια" του κ. Καλογρίτσα και τον παρουσίαζε ως αναξιόπιστο, τώρα τον εμφανίζει ως τον πλέον αναξιόπιστο και καλεί τους πολίτες να βοσκήσουν στα λιβάδια της αλήθειας του»

Ποιος κρύβεται πίσω από την κωδική ονομασία «White Porscha»

Μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα 3 εκατ. ευρώ, τον Νίκο Παππά, τον Χρήστο Καλογρίτσα και το White House (εννοώντας το Μέγαρο Μαξίμου όταν στην εξουσία ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ), το ερώτημα που απασχολεί είναι ποιος κρύβεται πίσω από την κωδική ονομασία «White Porscha». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη για το OPEN, αυτή η κωδική ονομασία αναφέρεται στα email των Λιβανέζων τα οποία ανταλλάζουν - είτε μεταξύ τους είτε με τον Κυριάκο Τόμπρα, τον ενδιάμεσο που συνομιλεί με τον Χρήστο Καλογρίτσα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αργά ή γρήγορα η Δικαιοσύνη θα διατάξει προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση με αφορμή το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος αλλά και τη μήνυση του Χρήστου Καλογρίτσα. Εκεί, μάλιστα, ο επιχειρηματίας θα κληθεί να απαντήσει στα ερωτήματα για το ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό, ποιος κρύβεται πίσω από το White House κ.λπ. Θα κληθεί να απαντήσει αν λειτουργούσε καθ' υπόδειξιν του Νίκου Παππά. Συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος μίλησε στο OPEN, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο επιχειρηματίας δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από τα 3 εκατ. ευρώ που έφτασαν στην εταιρεία του». Σύμφωνα με τη μήνυση που έχει υποβάλει στην ελληνική Δικαιοσύνη ο Χρήστος Καλογρίτσας τα χρήματα διατέθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας Documento. 

Από την πλευρά του, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας παρέχει πλήρη στήριξη στον Νίκο Παππά. 

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας 

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ, στηλιτεύοντας την επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να υψώσει «ασπίδα προστασίας» στον Νίκο Παππά. 

Το κυβερνών κόμμα, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - όπου επέλεξε να ταυτιστεί με τον πρώην υπουργό του, παρά την σωρεία των τελευταίων αποκαλύψεων, τόσο με το ηχητικό με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, όσο και με τα όσα αποκάλυψε ο Χρήστος Καλογρίτσας - τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας παρείχε πλήρη κάλυψη τις παρακρατικές μεθόδους του υπουργού του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο κ. Τσίπρας, μπροστά στον πανικό του, έστησε ολόκληρη παράσταση για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον πιο στενό συνεργάτη του και στις παρακρατικές μεθόδους του. Με προσβλητικά επίθετα και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της ΝΔ προσπάθησε να σκεπάσει όσα είδαν κι άκουσαν οι Ελληνες, που θυμίζουν μαφία κι όχι πολιτικούς δημοκρατικής χώρας. Αντί να πάρει αποστάσεις φρόντισε να δείξει ξανά ότι ο Ν. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα. ‘Όμως το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται».

White PorschaΝίκος ΠαππάςΧρήστος Καλογρίτσας