Πολιτική|09.07.2020 22:11

ΚΙΝΑΛ: Οι δύο δρόμοι της διαφωνίας για Γιώργο Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη

Φώφη Γιωτάκη

Σταθερός στην διαφωνία του σχετικά με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις έχει αποφασίσει να παραμείνει- σύμφωνα με πληροφορίες- ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθώντας διαφορετική “γραμμή” από την ψήφιση επί της αρχής που πρόκρινε η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Τον δρόμο της διαφωνίας με το νομοσχέδιο Χρυσοχοίδη φαίνεται ότι επιλέγει και ο προερχόμενος από το κόμμα Παπανδρέου, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης. Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως και ο κ. Καστανίδης δεν έχουν μέχρι τώρα αποσαφηνίσει τον τρόπο έκφρασης της διαφωνίας τους. Ωστόσο οι καλά γνωρίζοντες υπενθυμίζουν ότι δύο ...δρόμοι υπάρχουν- είτε να καταψηφίσουν, είτε δια της απουσίας από την ψηφοφορία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, μετά δε και την προσπάθεια της κυρίας Γεννηματά και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ να εξασφαλίσουν σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο.

Ο Γιώργου Παπανδρέου νωρίτερα είπε ότι σοβαρή διαβούλευση δεν έγινε προσθέτοντας πως «παρά την υπεύθυνη στάση του ΚΙΝΑΛ να βελτιωθεί το νομοσχέδιο στην ουσία του αυτό παραμένει αντιδημοκρατικό. Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη κανόνων αλλά όχι περιορισμών σημειώνοντας πως «αν έπρεπε να υπάρχει ένας νόμος για τις διαδηλώσεις θα έπρεπε να υπάρχει νόμος που να προστατεύει το διαδηλωτή που διαδηλώνει ειρηνικά».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «το νομοσχέδιο περιορίζει ακόμα και ποινικοποιεί τις ειρηνικές διαδηλώσεις» καθώς «δίνονται υπερεξουσίες στην εκάστοτε εξουσία να απαγορεύει διαδηλώσεις». Μάλιστα για την αστική ευθύνη του οργανωτή έκανε λόγο για «απαράδεκτη διάταξη που ενοχοποιεί την έννοια της ειρηνικής διαδήλωσης».

ΚΙΝΑΛΧάρης ΚαστανίδηςΓιώργος Παπανδρέου