Πολιτική|20.12.2018 09:41

Πού τα ήπιε ο Τσακαλώτος μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού

Αντώνης Γκιόκας

Ετσι, το βράδυ της Τρίτης, µετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε την Αννέτα Καββαδία, τον Χρήστο Καραγιαννίδη και τον Χρήστο Μαντά, δηλαδή ορισµένους εκ των βουλευτών των «53», και πήγαν στο αγαπηµένο τους µπαρ στο κέντρο της Αθήνας για να πιουν ένα ποτό και να χαλαρώσουν.

Οι κατάσκοποί µου, που είχαν στήσει αυτί, µου µετέφεραν ότι ο Ευκλείδης ήταν πολύ κεφάτος και ανακουφισµένος, καθώς είχε καταθέσει τον πρώτο µεταµνηµονιακό προϋπολογισµό.

Αρχικά αποκάλυψε στους συντρόφους του ότι το «όχι» που ακούστηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην ερώτηση που έκανε προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονοµικών Γιώργο Χουλιαράκη ο αρχηγός της Ν∆ (αν ήταν στη θέση που βρίσκεται το πρώτο εξάµηνο του 2015), ήταν δικό του, καθώς ούτε αυτός ήταν υπουργός Οικονοµικών τότε.

Επίσης, είπε ότι απολαµβάνει την αντιπαράθεση µε τους βουλευτές του ΚΚΕ, και κυρίως µε τον Νίκο Καραθανασόπουλο, διότι οι συζητήσεις µαζί τους έχουν βάθος, ενώ µε τους νεοδηµοκράτες είναι σχεδόν «καφενειακές».

Γενικά, ο υπουργός Οικονοµικών έδειχνε να πιστεύει ότι τα πολύ δύσκολα βρίσκονται πίσω µας και πως τώρα µπορούν να µπουν οι βάσεις για την οριστική έξοδο από την κρίση. Μακάρι, Ευκλείδη, αλλά αυτά τα είπαν και άλλοι...

προϋπολογισμόςΕυκλείδης Τσακαλώτος