Πολιτική|12.07.2020 12:53

Υπόθεση Novartis: Η διχογνωμία στον Άρειο Πάγο για την Τουλουπάκη καθυστερεί την εξέλιξη

Σοφία Φασουλάκη

Αναταράξεις αλλα και καθυστερήσεις στην ποινική εξέλιξη της υπόθεσης προκαλεί η διχογνωμία των αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, όσον αφορά στους χειρισμούς της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων κατά της διαφθοράς, στην υπόθεση Novartis.

Μετά την ολοκλήρωση της πολύμηνης έρευνάς τους, οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί κατέληξαν σε δύο διαφορετικές κρίσεις. Ο μεν κ. Ζαχαρής στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και σύσταση συμμορίας και ο κ. Σοφουλάκης στην αρχειοθέτηση της δικογραφίας. Στο μόνο που συμφωνούν οι δυο αντιεισαγγελείς είναι ότι δεν έχουν δει ευθύνες για τους δύο επίκουρους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, κ.κ Ντζούρα και Μανώλη.

Τα... κάστανα από τη φωτιά θα κληθεί να βγάλει τώρα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος έχει στα χέρια του τη δικογραφία, με δύο διαφορετικές παραγγελίες. Μία για δίωξη και μία για αρχειοθέτηση. Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά την άρνηση της προανακριτικής επιτροπής να στείλει το αίτημά του για ακυρότητα της διαδικασίας στο δικαστικό συμβούλιο, προσφεύγει πλέον ο ίδιος σε αυτό, γεγονός που σηματοδοτεί καθυστερήσεις, καθώς τα κόμματα γράφουν ήδη τα πορίσματα τους προς την Ολομέλεια και πρέπει να τα παραδώσουν μέχρι τις 15 Ιουλίου. 

Ελένη ΤουλουπάκηNovartisΆρειος Πάγος