Πολιτική|20.12.2018 13:24

Βουλή: Το σύννεφο έφερε τροπολογίες

Κατερίνα Τζαβάρα

Βροχή τροπολογιών, που εν πολλοίς δεν διαψεύδει τις προβλέψεις, σημειώνεται τις τελευταίες ώρες σε νομοσχέδιο που συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην Ολομέλεια.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που συζητείται από το πρωί, είχαν κατατεθεί μέχρι πριν από λίγη ώρα 17 τροπολογίες οι οποίες αφορούσαν από δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέχρι τις προσλήψεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τους Οργανισμούς Λιμένος, τη βιομηχανία Ζάχαρης αλλά και διαιτητές μέχρι… κομπάρσους!

Αν στις υπουργικές τροπολογίες προστεθούν και βουλευτικές που γίνονται δεκτές προκύπτει μια εικόνα καταιγισμού τροπολογιών, η οποία βέβαια δεν είναι πρωτόγνωρη αν σκεφτεί κανείς πως –σχεδόν- «παραδοσιακά» στο τέλος του χρόνου είναι ανάγκη να κλείσουν εκκρεμότητες σε πολλούς τομείς.

Η αντιπολίτευση πάντως σηκώνει τους τόνους κάνοντας λόγο για «φωτογραφικές» τροπολογίες και στρεβλό τρόπο νομοθέτησης, που συνιστά ανορθόδοξη κοινοβουλευτική πρακτική.

Και στο παρελθόν, σε αντίστοιχη συγκυρία, κυβερνήσεις περνούσαν ρυθμίσεις με τη μορφή τροπολογιών, πρακτική που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε από τη θέση της αντιπολίτευσης.

Βουλήτροπολογίες