Πολιτική|20.12.2018 14:23

Ο Αλέξης Τσίπρας στην 5η Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

Newsroom

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Ισραήλ όπου πραγματοποιείται η 5η Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας- Ισραήλ-Κύπρου, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο στόχος της συνεργασίας είναι να εδραιώσουμε την περιοχή μας ως μία περιοχή ειρήνης, ευημερίας, συνεργασίας και συνανάπτυξης». 

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τη φιλοξενία και την ευκαιρία να επισκεφθεί την πόλη Μπερ Σεβά, εκφράζοντας τον εντυπωσιασμό του, που ενώ βρίσκεται στη μέση της ερήμου έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας για την κυβερνοσφάλεια, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι σημερινές απειλές δεν είναι μόνο οι παραδοσιακές απειλές που γνωρίσαμε», δήλωσε εντυπωσιασμένος από το επίπεδο της τεχνολογίας και το βάθος της έρευνας που διεξάγεται στην περιοχή και πρόσθεσε ότι αποτελεί μία πλούσια εμπειρία «για το πού πρέπει να προσανατολίσουμε και τις δικές μας υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά και την άμυνά μας απέναντι σε απειλές, που σήμερα δεν είναι έτσι όπως τις γνωρίσαμε παραδοσιακά στα προηγούμενα χρόνια».

Για το γεγονός ότι αυτή η συνάντηση πραγματοποιείται για πέμπτη φορά σε τριμερές επίπεδο, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «σηματοδοτεί πως έχουμε θεσπίσει έναν θεσμό ουσιαστικής συνεργασίας, στρατηγικού χαρακτήρα».

ΙσραήλΑλέξης ΤσίπραςΣύνοδος ΚορυφήςΚύπρος