Πολιτική|19.07.2020 17:46

Κυριάκος Μητσοτάκης για το Μάτι: Οσα αποκαλύπτονται είναι ανατριχιαστικά

Newsroom

«Όσα αποκαλύπτονται είναι ανατριχιαστικά. Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης. Είναι απαραίτητο να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων». Αυτά τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συνεργάτες του για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Καθημερινή» για την τραγωδία στο Μάτι.

Λίγες μέρες πριν από τη συμπλήρωση δύο ετών από την τραγωδία στο Μάτι, η Καθημερινή φέρνει στη δημοσιότητα διαλόγους και στοιχεία που δείχνουν απόπειρα συγκάλυψης της έρευνας, σχετικά με τα τυχόν λάθη και παραλείψεις που έγιναν το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2018.

Είχε προηγηθεί το αποκλειστικό δημοσίευμα στο ethnos.gr στην πρόταση του Ανακριτή του  6ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα, με την οποία υποστήριζε στις 18 Ιουνίου 2020 ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που δικαιολογούν την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης κατά συρροή και το αδίκημα της έκθεσης με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη κατά συρροή.

Οι διάλογοι που φέρνει στο φως η «Καθημερινή»  προκαλούν σοκ, καθώς το δημοσίευμα αναφέρει πως ο πραγματογνώμονας αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσος, στον οποίο ανατέθηκε από τη Δικαιοσύνη να  διαλευκάνει τις τυχόν ευθύνες των αρμοδίων στη μεγάλη πυρκαγιά φαίνεται να δέχτηκε πιέσεις από τον τότε αρχηγό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Βασίλη Ματθαιόπουλο. Το υψηλόβαθμο στέλεχος  στην ηγεσία της Πυροσβεστικής κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να πίεσε και να απείλησε τον αξιωματικό της Πυροσβεστικής ο οποίος και ανέλαβε με εισαγγελική παραγγελία τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας.

φωτιάΜάτιΚυριάκος Μητσοτάκης