Πολιτική|21.07.2020 13:56

Μήνυμα Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Ζητεί σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Φώφη Γιωτάκη

Πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για ουσιαστικό διάλογο των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, στέλνει η Φώφη Γεννηματά, η οποία επιμένει στην πρόταση για τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών στην κρίσιμη συγκυρία. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, που ως γνωστόν έχει εδώ και μήνες ζητήσει από τον πρωθυπουργό να γίνει διάλογος μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών δυνάμεων για την διαμόρφωση εθνικής γραμμής για τα ελληνοτουρκικά, θεωρεί ότι είναι πλέον κατάλληλη η στιγμή και επιβεβλημένη η κίνηση από τον πρωθυπουργό. Το επεσήμανε από το Ηράκλειο Κρήτης με αφορμή τις αποφάσεις της Ευρώπης και τα κονδύλια περίπου 70 δις για την χώρα μας.

«Επιτέλους η Ευρώπη, παρά τα παζάρια και τους συμβιβασμούς όσων επιμένουν στη λιτότητα, έκανε ένα βήμα μπροστά. Για την Ελλάδα  είναι μια σημαντική ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί με σχέδιο και όραμα. Με ουσιαστικό διάλογο των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων. Στο Κίνημα Αλλαγής δουλεύουμε συστηματικά  σε ανοιχτή γραμμή με τους  παραγωγικούς φορείς και θα  καταθέσουμε το πλαίσιο των δικών μας προτάσεων στη ΔΕΘ» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά η οποία πάντως δεν απέφυγε να υπογραμμίσει το γεγονός ότι: «Η Ευρώπη για μια ακόμα φορά παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες την ανάληψη πρωτοβουλιών που οφείλει για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.  Διατηρεί έτσι την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Μάλιστα απευθυνόμενη προς τον Έλληνα πρωθυπουργό επανέλαβε ότι έχει επιπλέον την ευθύνη για την επιμονή του να αρνείται τον διάλογο με τους αρχηγούς των πολιτικών δυνάμεων για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής και ενός μηνύματος αποφασιστικότητας προς κάθε κατεύθυνση. Αναφερόμενη στις νέες αποκαλύψεις για το Μάτι έκανε σφοδρή επίθεση στην Κουμουνδούρου για τις ημέρες διακυβέρνησης της χώρας και πρόσθεσε υπενθυμίζοντας με νόημα ότι το ΚΙΝΑΛ είναι η μοναδική αντιπολίτευση στη χώρα: «Όσον αφορά το νοσηρό κλίμα που δημιουργείται από τις αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν εξοργίσει τους Έλληνες , το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, να ρίξει άπλετο φως και να καταλογίσει ευθύνες.

Η κυρία Γεννηματά μετά την περιοδεία στην Κρήτη επιστρέφει στην Αθήνα και στις διαδοχικές συσκέψεις με το επιτελείο της και την κοινοβουλευτική ομάδα. Αύριο, Τετάρτη, άλλωστε θα μιλήσει, όπως αναμένεται, εφ' όλης της ύλης στην βουλή, κατά την διάρκεια της διαδικασίας στην Ολομέλεια για την Προκαταρκτική και το φινάλε με την ψηφοφορία.

Φώφη ΓεννηματάΚυριάκος Μητσοτάκης