Πολιτική|23.07.2020 13:56

Παρέμβαση Βέμπερ για Τουρκία: Το θέμα δεν είναι ελληνοτουρκικό αλλά ευρωτουρκικό

Μαρία Ψαρά

Παρέμβαση για Τουρκία, σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μεσόγειο, αλλά και Αγία Σοφία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο επικεφαλής της Ομάδας του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Πριν αρχίσουμε τη συζήτηση, θέλω να σας θέσω κάτι κατεπείγον. Την κατάσταση στη Μεσόγειο. Είδαμε όλοι τις στρατιωτικές δράσεις από πλευράς Τουρκίας, επίσης είδαμε τις αποφάσεις για Αγία Σοφία, που είναι ένα παράδειγμα θρησκευτικού σωβινισμού. Ένα τέτοιο μνημείο ειρήνης και συμφιλίωσης από σύμβολο τώρα μετατρέπεται σε τζαμί», είπε ο επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι το θέμα αυτό δεν είναι απλώς ελληνοτουρκικό ή κυπροτουρκικό, αλλά ευρωτουρκικό. Και θέλαμε να τονίσουμε, παρουσία του κ. Μισέλ και της κ. Φον Ντερ Λάιεν ότι συμπαραστεκόμαστε στους Έλληνες και τους Κύπριους φίλους μας. Βεβαίως, παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και διαλόγου, αλλά πρέπει να δράσουμε τώρα, να σκεφτούμε και κυρώσεις κατά της Τουρκίας, θα πρέπει να δράσουμε και να δράσουμε τώρα», είπε με έμφαση.

Ανατολική ΜεσόγειοςΜάνφρεντ ΒέμπερΕυρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΑγία ΣοφίαΤουρκία