Απόσυρση τουρκικών πλοίων από το Καστελόριζο - Θεωρείται κίνηση αποκλιμάκωσης
NewsroomΣημαντικός αριθμός τουρκικών πλοίων φεύγουν από το Καστελόριζο και επιστρέφουν στις βάσεις τους. Πηγές από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θεωρούν πως πρόκειται ως μία κίνηση αποκλιμάκωσης, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open τo Σάββατο.
Λίγο αργότερα, από την ίδια τηλεοπτική συχνότητα μεταδόθηκε πως και η χώρα μας αποσύρει πολεμικά πλοία από την ίδια περιοχή, ακολουθώντας αυτή την κίνηση, ως μια αμοιβαία αποκλιμάκωση. Συγκεκριμένα τα ελληνικά πλοία αποχωρούν από την περιοχή της Ρόδου και του Καστελόριζου.
Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι μονάδες του ελληνικού στόλου θα παραμείνουν στην περιοχή που βρίσκεται απέναντι από την Αττάλεια - εκεί όπου παραμένει το ερευνητικό σκάφος των Τούρκων Oruc Reis, αλλά και δύο φρεγάτες, που από το πρωί έχουν αγκυροβολήσει ανοιχτά της Αττάλειας. Σε επιφυλακή, επίσης, βρίσκεται ήδη ο ελληνικός Στρατός.
- Το παρασκήνιο της παραίτησης Λαζαρίδη: Η «χαριστική βολή» της Ντόρας και το πλήγμα στο κεντρικό αφήγημα της ΝΔ
- Κίεβο: 5 νεκροί από την επίθεση στο σούπερ μάρκετ - Ρώσος πρώην αντισυνταγματάρχης ο δράστης
- «Καταστράφηκε η ζωή μου - Πρέπει να δικαστεί»: Η καθαρίστρια του Βόλου για την υπόθεση Λαζαρίδη
- Η «εξέγερση» των influencers: Γιατί Ρωσίδες του Instagram τα βάζουν με τον Πούτιν;