Πολιτική|28.07.2020 17:02

Παραιτήθηκε ο Μάρκου του ΣΥΡΙΖΑ από την προεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας

Newsroom

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μάρκου, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι παραιτείται από τη θέση του προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την περασμένη εβδομάδα πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο με τον βουλευτή Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. 

Μάλιστα, όσα έγιναν στην αίθουσα της Ολομέλειας οδήγησαν στην αντικατάστασή του από τη θέση του προέδρου ενώ νωρίτερα υπήρξε τροπολογία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για άμεση αναδιάρθρωση του ΚΕΣΥ. Η απόφαση για την αναδιάρθρωση πάρθηκε, καθώς ο κ. Μάρκου αρνιόταν να παραιτηθεί όπως του είχε ζητηθεί. 

«Μετά το επεισόδιο της προηγούμενης εβδομάδας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την κατάργηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, του οποίου έχω την τιμή να είμαι επί τεσσεράμισι χρόνια Πρόεδρος. Είναι το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου θανάτου, με δεδομένο ότι εδώ και ένα χρόνο ο υπουργός Υγείας μου έχει ανακοινώσει μια και δεν ήταν αρεστή η παρουσία μου στην θέση του προέδρου. Σαν αποτέλεσμα δήλωσε ότι θα το καταργήσει. Σας δηλώνω από αυτό το βήμα ότι αύριο θα καταθέσω την παραίτηση μου από Πρόεδρος του ΚΕΣΥ και καλώ τον υπουργό Βασίλη Κικίλια να μην καταργήσει ένα θεσμό εξαιρετικά χρήσιμο και εξαιρετικά παραγωγικό», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, καθώς - όπως είπε - παρασύρθηκε επειδή άκουσε να του αποδίδεται η κατηγορία του διαπλεκόμενου. «Νιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ για το επεισόδιο, στο οποίο ενεπλάκη την προηγούμενη εβδομάδα. Θα μιλήσω ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, ναι έχασα την ψυχραιμία μου και ζητάω συγγνώμη γι' αυτό. Την έχασα όταν άκουσα να με αποκαλούν διαπλεκόμενο και βουτηγμένο στην λάσπη. Η ένταση της έκφρασης μου και οι χειρονομίες μου έδωσαν την αφορμή για ερμηνείες που δεν ήταν στην πρόθεσή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κωνσταντίνος ΜάρκουΣΥΡΙΖΑ