Πολιτική|29.07.2020 22:22

Ανασχηματισμός: Στο προσκήνιο οι αλλαγές που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Newsroom

Πολύ πιο σύντομα απ' ότι αναμενόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του πολιτικού ρεπορτάζ του Open TV, Ιορδάνη Χασαπόπουλο, «στη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση θα έχει άλλα πρόσωπα στη σύνθεσή της. Η επιτάχυνση των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα οφείλεται σε δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι τελείωσε η διαπραγμάτευση για το Ταμείο Ανάκαμψης. Λέγαμε πως όταν τελειώσει αυτή η διαπραγμάτευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε αλλαγές. Έπειτα ήρθε η κρίση με την Τουρκία. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο πρωθυπουργός με τέτοια κρίση θα έκανε ανασχηματισμό».

«Φαίνεται λοιπόν ότι μετά την αποκλιμάκωση της έντασης μπαίνουμε σε πιο "ήρεμα" νερά τον Αύγουστο και έτσι "λύνονται" τα χέρια του πρωθυπουργού. Έχω την εντύπωση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει σε τι αλλαγές θα προχωρήσει. Οι αλλαγές δεν θα είναι δομικές αν και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν οι "καραμπόλες" της τελευταίας στιγμής. Δεν θα αλλάξουν οι βασικοί υπουργοί, ενώ θα έχουμε και αναβαθμίσεις αναπληρωτών υπουργών σε υπουργούς και γενικών γραμματέων σε αναπληρωτές υπουργούς. Παράλληλα, ορισμένοι υφυπουργοί που είναι εξωκοινοβουλευτικοί και δεν πήγαν καλά στο έργο τους δεν φαίνεται να παραμένουν στην κυβέρνηση», συνέχισε.

«Ο στόχος είναι», σύμφωνα με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, «να φτιαχτεί ένα κυβερνητικό σχήμα, το οποίο θα διαχειριστεί καλύτερα το πακέτο των 72 δισ. ευρώ, καθώς αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του επόμενου διαστήματος. Φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα είναι ο επικεφαλής αυτού του σχήματος και δεν είναι άλλος από τον σημερινό υφυπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη» κατέληξε.   

Ταμείο ΑνάκαμψηςκυβέρνησηανασχηματισμόςΘεόδωρος Σκυλακάκης