Πολιτική|31.07.2020 23:43

Δαβάκης: Να έρθει στη Βουλή ο Τομ Χανκς - Μία δήλωσή του θα βοηθούσε για την Αγία Σοφία

Newsroom

Να κληθεί στην Επιτροπή Διασποράς της Βουλής ο διάσημος ηθοποιός Τομ Χανκς, ζήτησε την Τετάρτη, 29 Ιουλίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης.

«Ως πρόταση προς εσάς κύριε Πρόεδρε, θα ήταν να συναντούσαμε τον πρόσφατα αποκτήσαντα την ελληνική ιθαγένεια, την ελληνική ιδιότητα, διεθνούς φήμης ηθοποιό, τον Τομ Χανκς, ο οποίος πλέον είναι ένας φιλέλληνας. Είναι ένας φιλέλληνας, ο οποίος με συγκεκριμένες δηλώσεις και συγκεκριμένη στάση, έχει αποδείξει και τα φιλελληνικά αισθήματα του, αλλά έχει αποδείξει αυτό που λέει και το αρχαίο ρητό ότι «Έλληνες μπορούν να θεωρούνται πάντα, η της ημετέρας Παιδείας μετέχοντες» ανέφερε αρχικά ο κ. βουλευτής Λακωνίας. 

Όπως ανέφερε ο Θανάσης Δαβάκης, ο αστέρας του Χόλιγουντ θα μπορούσε να βοηθήσει στο ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί«Θα πρότεινα, λοιπόν, καταληκτικά να συναντήσει η Επιτροπή μας τον Τομ Χανκς ή να τον καλέσει σε μία συνεδρίαση, μετά την έναρξη της φθινοπωρινής ενδεχομένως περιόδου και να πούμε ορισμένα πράγματα, τα οποία μπορούμε να διατυπώσουμε νωρίτερα σε μία επί τούτου συνεδρίαση, και ως τιμή και ως παρουσία αλλά και αποδεικνύοντας και αποδεχόμενοι ότι πλέον ο άνθρωπος αυτός αποτελεί έναν φιλέλληνα και ένα μέλος του απόδημου Ελληνισμού. Ας το πω σχηματικά, κύριε Πρόεδρε, αλλά, εν πάση περιπτώσει, εφόσον πλέον υπήρξε αυτή η εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας αποδοχή και αναγνώριση το θεωρώ έτσι. Να τον χρησιμοποιήσουμε ως έναν καλό πρεσβευτή, ο οποίος έχει μία ιδιαίτερη διεμβόλιση της κοινής γνώμης, λόγω της φήμης την οποία διαθέτει, και χρησιμοποιώντας μια παλαιά έκφραση, ως πρεσβευτή των ελληνικών, των εθνικών δικαίων, τα οποία πολλές φορές παραβιάζονται, πλήττονται από τη γείτονα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η ιδέα του Θανάση Δαβάκη στηρίχθηκε και από τον έτερο βουλευτή του κόμματος Σάββα Αναστασιάδη, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Επιτροπής. «Πρέπει να έρθουμε σε επαφή για να δούμε αν προτίθεται ο κ. Χανκς να έρθει στην Επιτροπή μας ή να τον συναντήσουμε με μία αντιπροσωπεία», επεσήμανε.

Νέα ΔημοκρατίαΤομ ΧανκςΑγία ΣοφίαΣάββας ΑναστασιάδηςΘανάσης Δαβάκης