Πολιτική|21.12.2018 18:18

Μαξίμου κατά Μητσοτάκη: Είναι τυφλωμένος από το πάθος του για εξουσία

Newsroom

«Ο κ. Μητσοτάκης τυφλωμένος από το πάθος του για εξουσία, αδυνατεί να παρακολουθήσει την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στα Βαλκάνια» αναφέρουν σε σχόλιό τους κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «η κυβέρνηση ανοίγει ιστορικούς δρόμους με τον EastMed και με τη Συμφωνία των Πρεσπών και αυτός αγχώνεται για το πότε θα γίνουν οι εκλογές, τις οποίες άλλωστε ζητά διαρκώς εδώ και τρία χρόνια». Οι κυβερνητικές πηγές έθεταν δε το ερώτημα: «Να δούμε, όμως τώρα, που στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ επιβεβαιώνεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν καθορίζει εθνότητα, τι άλλο ψέμα θα σκαρφιστεί για να την καταψηφίσει».

Νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε γεύμα στους δημοσιογράφους και μεταξύ άλλων τόνισε ότι βλέπει η χώρα να οδηγείται σε εκλογές τον Μάιο του 2019. 

«Αν φύγει ο κ. Καμμένος από την κυβέρνηση, δεν βλέπω πώς μπορεί ο κ. Τσίπρας να συνεχίσει να κυβερνά, έχοντας χάσει επί της ουσίας τη δεδηλωμένη. Γι’ αυτό βλέπω ως απώτατο όριο εκλογών τον Μάιο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι το σημαντικότερο είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. «Σημασία είναι να φύγει αυτη η κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατόν και μακάρι αυτό να συμβεί πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκειμενου οι πολίτες να αποφασίσουν για το εθνικό θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «επί της ουσίας δεν έχουμε υπουργό Εξωτερικών και υπουργός Άμυνας είναι ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μπροστά στο πολιτικό του τέλος δεν διστάζει πλέον να λέει ό,τι θέλει».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΜέγαρο ΜαξίμουΝέα Δημοκρατία