Πολιτική|21.12.2018 21:34

Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα

Newsroom

Ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι ο υποψήφιος που επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσει τον δήμο Αθηναίων. Η υποψηφιότητα του κ. Ηλιόπουλου οριστικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Ανοιχτή Πόλη». 

«Συντονίζουμε τις δυνάμεις και τις δράσεις μας για μια νικηφόρα πορεία στις επερχόμενες εκλογές» τονίζει η δημοτική παράταξη «Ανοικτή Πόλη» μετά την έγκριση της υποψηφιότητας του Νάσου Ηλιόπουλου για τη δημαρχία της Αθήνας, στην έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της δημοτικής κίνησης, σήμερα, αποδεχόμενη την πρόταση του Συντονιστικού της οργάνου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η «"Ανοιχτή Πόλη", η δημοτική παράταξη με τη μακρά ιστορική πορεία στον Δήμο Αθηναίων, ολοκληρώνοντας έτσι τις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής, καλεί όσους και όσες συμπορεύτηκαν τόσα χρόνια στους αγώνες και τα κινήματα πόλης, αλλά και τους νέους φίλους και φίλες, τις Αθηναίες και τους Αθηναίους, να συμμετέχουν σε αυτόν τον κορυφαίο αγώνα. Συντονίζουμε τις δυνάμεις και τις δράσεις μας για μια νικηφόρα πορεία στις επερχόμενες εκλογές».

Ποιος είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος

Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει στο τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου, στο οποίο είναι υποψήφιος διδάκτορας. Έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και έχει συνεργαστεί ερευνητικά με το Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ. Το 2002 έγινε μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού και από το 2010 ως το 2013 διετέλεσε γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης. Το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου.Στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών. 

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 11 Νοεμβρίου 2016 ανέλαβε Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Από τις 28 Φεβρουαρίου 2018 είναι υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

δήμος ΑθηναίωνΣΥΡΙΖΑΝάσος Ηλιόπουλος