Πολιτική|04.08.2020 21:14

Χαρδαλιάς για έκρηξη στη Βηρυτό: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει

Newsroom

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει με όλα τα διαθέσιμα μέσα τις Αρχές του Λιβάνου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό, τονίζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην ίδια ανάρτηση, ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνει πως «παρακολουθούμε την εξέλιξη και έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας εκφράζοντας την ετοιμότητά μας».

T

Ο Λίβανος τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ύστερα από την τεράστια έκρηξη που έλαβε χώρα, πιθανώς σε αποθήκες με πυρομαχικά ή βεγγαλικά στο λιμάνι της Βηρυτού και ισοπέδωσε ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα. Το ωστικό κύμα είχε μεγάλη ακτίνα, άνω των 15 χιλιομέτρων, ενώ ακαριαίο θάνατο βρήκαν δεκάδες άνθρωποι. Ηδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βίντεο με υλικό τα οποία δείχνουν διάσπαρτα πτώματα να κείτονται στα συντρίμμια της πόλης, ενώ πολλά εξ αυτών ήταν διαμελισμένα.

Τουλάχιστον δέκα είναι οι νεκροί από την πολύ ισχυρή έκρηξη, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και τις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας του Λιβάνου. Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya έκανε λόγο για έξι νεκρούς. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ελικόπτερα που βοηθούν στην κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη. Ο κυβερνήτης της Βηρυτού χαρακτήρισε την έκρηξη «εθνική καταστροφή, παρόμοια με τη Χιροσίμα».

ΒηρυτόςΝίκος Χαρδαλιάς